16.3.2015 13:02

Λύνει κάβους ο επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο «Ταξιάρχης»

Επήλθε συμφωνία με το πλήρωμα για την καταβολή των δεδουλευμένων

Σε συμφωνία για το θέμα των οφειλών των δεδουλευμένων σε μια προσπάθεια να υπάρξει εργασιακή ειρήνη - αλλά και να αποκατασταθεί παράλληλα η συγκοινωνιακή κάλυψη της Λήμνου και του Άη Στράτη από το Λαύριο ήρθε, σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της ΝΕL Lines με το πλήρωμα του επιβατηγού - οχηματαγωγού πλοίου «Ταξιάρχης» το οποίο έκανε επίσχεση εργασίας.
 
Έτσι, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, το πλοίο αναμένεται να αναχωρήσει στις 23.00 της Παρασκευής.
 
Ήδη η πλοιοκτήτρια εταιρεία έχει καταθέσει τα σχετικά έγγραφα στη Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών του υπουργείου Ναυτιλίας για την έναρξη των δρομολογίων του πλοίου. Το «Ταξιάρχης» πραγματοποιεί το συγκεκριμένο δρομολόγιο από το Λαύριο τρεις φορές την εβδομάδα.  
 
Σημειώνεται ότι το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου εκταμίευσε την Παρασκευή το εγκεκριμένο ποσό των 420.044,99 ευρώ για την αποπληρωμή των εκτελεσθέντων δρομολογίων Ιανουαρίου 2015 του πλοίου «Ταξιάρχης» το οποίο με βάση τη σύμβαση 3328.1.7.11 έχει τη συμβατική υποχρέωση να εκτελεί το δρομολόγιο Λαύριο- Αγ.Ευστράτιος-Λήμνος. Μετά τις προβλεπόμενες κρατήσεις 30% υπέρ δημοσίου, το τελικό ποσό που θα εκταμιευθεί υπέρ της εταιρείας είναι 294.031,49 ευρώ.
 
Το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Λήμνου και του Αγ. Ευστρατίου με το Λαύριο, που είχε διακοπεί εδώ και 20 ημέρες, λόγω της επίσχεσης εργασίας ήταν το βασικό θέμα της συνάντησης που είχε την Παρασκευή το απόγευμα  ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας με εκπροσώπους των δημοτικών αρχών των δύο νησιών.
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ