18.2.2014 16:24

Λουκέτο στον ΕΟΠΥΥ από χτες…

ΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΟΙ ΧΙΩΤΕΣ ΓΙΑΤΡΟΙ

Να εναρμονίσουν τις ενέργειες τους με τους άλλους συλλόγους Ιατρικούς Συλλόγους και να διερευνήσουν αν υπάρχουν νομικά οι δυνατότητες αντίδρασης και ανατροπής του νόμου της διαθεσιμότητας και της κατάργησης του κλάδου του ΕΟΠΥΥ, εξέτασαν στη χθεσινή σύσκεψη τους οι γιατροί που εργαζόταν στον ΕΟΠΥΥ με την παρουσία και στήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Χίου. Οι γιατροί δηλώνουν απογοητευμένοι από τις εξελίξεις, θεωρούν πολύ δύσκολο να υπάρξουν υπαναχωρήσεις από την κυβέρνηση και αντιμετωπίζουν με μεγάλο προβληματισμό τις εξελίξεις, όπως δηλώνει ο πρώην(;) πλέον Προϊστάμενος της Υγειονομικής Υπηρεσίας  του υποκαταστήματος Χίου Νίκος Μακρίδης.Το κλείσιμο των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ έχει προκαλέσει σοκ σε γιατρούς και ασφαλισμένους.

Ταφόπλακα

Από χτες το πρωί το ισόγειο του κτιρίου του ΙΚΑ είναι έρημο. Οι γιατροί της Χίου «παράδοσαν τα κλειδιά» των γραφείων τους και το κτίριο αναμένεται να μετατραπεί σε κέντρο υγείας αστικού τύπου, όπως και όλα τα άλλα. Ο ιατρικός κόσμος όλης της χώρας είχε προειδοποιήσει ότι με αυτή την ενέργεια η κυβέρνηση βάζει σε κίνδυνο την υγεία των ασφαλισμένων αφού από χθες δε θα ισχύει καμία σύμβαση με γιατρούς και εργαστήρια. Το σχέδιο προβλέπει ότι σε ένα μήνα θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για την αντικατάσταση του ΕΟΠΥΥ με το ΠΕΔΥ πράγμα αδύνατο  όμως  αφού οι γιατροί έχουν προσφύγει στα δικαστήρια και έχουν δηλώσει ότι δε θα προχωρήσουν σε σύναψη συμβάσεων με αποκλειστική μάλιστα απασχόληση στο ΠΕΔΥ κλείνοντας τα ιατρεία τους. Στη Χίο, σε μια προσπάθεια τους να ενημερώσουν την τοπική κοινωνία, οι γιατροί θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου την Τετάρτη στις 18.00 στο Ιατρικό Μουσείο.

Τον ύπνο του δικαίου

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τον Αρμαγεδώνα στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη πραγματοποιούνται από εργαζόμενους και συνταξιούχους σε όλη τη χώρα εκτός από το νησί μας που προφανώς οι κάτοικοι του ακόμη αντέχουν να... πληρώνουν για τα αυτονόητα!

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ