26.8.2013 12:35

«Λουκέτο» στη μόρφωση σχεδιάζει η ΟΛΜΕ για τον Σεπτέμβριο

 Σε μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση οδηγείται η συνδικαλιστική ηγεσία των καθηγητών (ΟΛΜΕ), η οποία απειλεί να βάλει «λουκέτο» στα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας με την έναρξη των μαθημάτων τον Σεπτέμβριο, αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας και των υποχρεωτικών μετατάξεων των εκπαιδευτικών.

«Τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά στις 11 Σεπτεμβρίου. Οι εκπαιδευτικοί θα βρίσκονται στη θέση τους και η ελληνική οικογένεια δεν πρέπει να έχει καμία αγωνία» διαμηνύει, από την πλευρά της, η κυβέρνηση, κατηγορώντας την ΟΛΜΕ ότι παίζει μικροπολιτικά παιχνίδια στην πλάτη των μαθητών και των οικογενειών τους. Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου άφησε σαφείς αιχμές για «συμπτώσεις» στις θέσεις της ΟΛΜΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεδρίαση την Τρίτη

Ειδικότερα, η προσπάθεια κατευνασμού των αντιδράσεων εκ μέρους του υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, στη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της ΟΛΜΕ την περασμένη Πέμπτη, μέσω διαβεβαιώσεων ότι δεν θα γίνουν απολύσεις εκπαιδευτικών ούτε θα υπάρξουν άλλες διαθεσιμότητες, έπεσε στο «κενό».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ