3.8.2015 14:54

Λήψη μέτρων για το μεταναστευτικό διεκδικεί η ΑΔΕΔΥ

ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ

Αφού δεν «ιδρώνει» κανένα  αυτί για το πρόβλημα τω μεταναστών, αφού ούτε η επίσκεψη του υπουργού κ. Πανούση, στάθηκε αρκετή για να διορθωθούν κάποια πράγματα, ξεκινά η συνδικαλιστική πίεση. Η ΑΔΕΔΥ με επιστολή της προς τους αρμόδιους υπουργούς, αφού για πολλοστή φορά αναφέρει τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες είναι αναγκασμένοι να διαμένουν οι μετανάστες και τις αντίξοες κι επικίνδυνες για την υγεία τους συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται οι λιμενικοί και οι αστυνομικοί, ζητά την άμεση λήψη μέτρων και πρωτοβουλιών για την επίλυση των προβλημάτων.

«Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση σας για την επίλυση των προβλημάτων. Είναι χρέος σας να προφυλάξετε τους εργαζόμενους ,  την τοπική κοινωνία που γνωρίζει να φιλοξενεί, γιατί βίωσε την προσφυγιά το ΄22 και το ΄40, από φαινόμενα που δράττουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν ρατσιστικές τάσεις.

Απαιτούμε να ενισχυθεί το προσωπικό των εργαζομένων στο Λιμενικό, στην Αστυνομία  για την υποδοχή και καταγραφή  στα κέντρα φιλοξενίας των προσφύγων. Απαιτούμε να δημιουργηθούν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας των εργαζομένων στο Λιμενικό και την Αστυνομία ώστε να εξασφαλιστεί η υγεία τους και να μην την  θέτον σε κίνδυνο καθημερινά.

Απαιτούμε να μεριμνήσετε για την ανθρώπινη φιλοξενία των μεταναστών –προσφύγων με δημιουργία κέντρων φιλοξενίας και να  καλύψετε τις ανάγκες τους  σε είδη διαβίωσης και υγειονομικής  περίθαλψης.

ΑΜΕΣΑ!! Όχι σήμερα, όχι αύριο αλλά ΧΤΕΣ!!!!

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε!», αναφέρουν στην ανακοίνωση τους, οι δημόσιοι υπάλληλοι.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ