31.7.2013 12:40

Λιμενική... επανάσταση!

«ΔΙΑΤΡΗΤΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ» ΛΕΕΙ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αντιμέτωπη με την επαναστατική διάθεση του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Στ. Φαρατζή βρίσκεται πλέον η δημοτική αρχή Λαμπρινούδη που προσπαθώντας να κρύψει την έλλειψη εναλλακτικής πρότασης για την αξιοποίηση των υφιστάμενων λιμενικών εγκαταστάσεων και της μαρίνας του Καστέλου πετάει το μπαλάκι των ευθυνών στους Χιώτες βουλευτές υποστηρίζοντας ότι λειτουργούν με όρους ... μνημονίου.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Π. Λαμπρινούδης κάλεσε το σώμα να προβεί σε έκτακτη συνεδρίαση (πιθανά τη Δευτέρα) τονίζοντας ότι παρόντες θα πρέπει να είναι και οι Χιώτες βουλευτές «που πρέπει να έρθουν και να απολογηθούν στην εκλογική τους περιφέρεια», όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε.  

«Είναι πρωτίστως αυτοί που οδήγησαν τα πράγματα εδώ. Που ξεπουλούν το λιμάνι μας χωρίς προηγουμένως να έχουν φροντίσει να δημιουργήσουν νέο λιμάνι ή έστω προβλήτα για τα κρουαζιερόπλοια στο κοντάρι», είπε ο ίδιος, χωρίς ωστόσο να προβάλει τη δική του πρόταση παρά τις πιέσεις που δέχθηκε από την αντιπολίτευση.

Δικαστική διαμάχη, η αντιπρόταση Φαρατζή

Την ίδια ώρα πάντως που πολλοί δήμοι ανά την Ελλάδα, αντιμετωπίζουν την εκμετάλλευση των λιμένων τους και των λιμενικών τους εγκαταστάσεων ως εργαλείο ανάπτυξης σε μία δύσκολη οικονομικά περίοδο η μοναδική πρόταση(;) που κατέθεσε στο συμβούλιο ο Στεφ. Φαρατζής ήταν ο ορισμός δικηγόρου προκειμένου να προσβάλλει δικαστικά την παραχώρηση του λιμένα στο ΤΑΙΠΕΔ!

Αυτή η πρόταση δημιούργησε προβληματισμό στις τάξεις της συμπολίτευσης αφού αρκετοί σύμβουλοι στις μεταξύ τους συζητήσεις έκαναν λόγο για αποσπασματικές κινήσεις του Λιμενικού Ταμείου με αμφίβολο αποτέλεσμα.

Από την άλλη με παρέμβασή του στο Συμβούλιο ο Τ. Τύμπας εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ Χίου πρότεινε στην έκτακτη συνεδρίαση της επόμενης Δευτέρας να συζητηθούν συνολικά οι ιδιωτικοποιήσεις καθώς και οι συμπράξεις του Δημοσίου με τους Ιδιώτες σε σημαντικές επενδύσεις όπως αυτή του νερού.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ