20.1.2016 19:00

Λέσβος: Ένα κοριτσάκι 5 ετών και μια γυναίκα νεκρές από υποθερμία

Ένα κορίτσι πέντε ετών περίπου και μια γυναίκα έχασαν τη ζωή τους την Τετάρτη από υποθερμία λόγω του έντονου κρύου, ενώ προσπαθούσαν να φτάσουν στη Λέσβο από τις τουρκικές ακτές.   Παρά τις προσπάθειες των γιατρών και των μελών των ομάδων διάσωσης, το κορίτσι πέθανε μόλις το τράβηξαν από το νερό, όπου είχε βρεθεί μετά την ανατροπή του σκάφους που μετέφερε πρόσφυγες.

Οι υπόλοιποι 55 επιβάτες στο σκάφος διασώθηκαν από τις δυνάμεις της FRONTEX.   Η γυναίκα έχασε τη ζωή της σε άλλο σκάφος που μετέφερε πρόσφυγες, στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά. Το πλήρωμα του σκάφους της FRONTEX δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα για να σώσει τη γυναίκα που πέθανε από υποθερμία, τόνισαν πηγές που επικαλείται η El Pais.  

Παρότι οι θερμοκρασίες είναι μηδενικές ή και κάτω του μηδενός στην περιοχή, οι διακινητές άρχισαν να στέλνουν και πάλι πλήθος ανθρώπων προς τα λεσβιακά παράλια, μόλις μειώθηκε η ένταση των ανέμων στο Αιγαίο.   Έτσι, το μεσημέρι της Τετάρτης υπήρχαν ήδη χιλιάδες αφίξεις, σε σύγκριση με 800 που έφτασαν την Τρίτη.   Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), κατά την περίοδο από 1 έως 18 Ιανουαρίου έχουν πεθάνει 77 άτομα στην προσπάθεια τους να περάσουν σε ελληνικό έδαφος. Από την αρχή του έτους, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης εκτιμά σε 31.000 τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν έρθει στα ελληνικά νησιά, 21 φορές περισσότεροι από ό, τι την ίδια περίοδο του 2015. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ