18.4.2018 13:57

Λεκτικές απειλές για χρήση όπλου δέχθηκαν εθελοντές της SMH

Σύμφωνα με την καταγγελία τους, η απειλή προήλθε από ιδιοκτήτη επιχείρησης στην περιοχή του Καταρράκτη

Φραστική επίθεση που λίγο έλειψε να μετατραπεί σε χειροδικία εναντίον εθελοντών της ισπανικής οργάνωσης SMH, σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στην περιοχή του Καταρράκτη λίγα λεπτά μετά την άφιξη βάρκας πάνω στην οποία επέβαιναν 60 πρόσφυγες και μετανάστες από τα έναντι τουρκικά παράλια.

Σύμφωνα με την καταγγελία μελών της ομάδας η επίθεση προήλθε από ιδιοκτήτη επιχείρησης της περιοχής, ο οποίος αφού τους έβρισε στη συνέχεια αποπειράθηκε να χειροδικήσει εναντίον τους απειλώντας τους μάλιστα ότι στο κτίριο έχει όπλα και ότι την επόμενη φορά θα τα χρησιμοποιήσει εναντίον τους.

Να σημειωθεί ότι η SMH είναι η μοναδική εθελοντική ομάδα η οποία διαθέτει άδεια από το Υπουργείο Ναυτιλίας ώστε να μπορεί να συνδράμει στις αφίξεις εθελοντών και προσφύγων στις ακτές.

Η καταγγελία:

«Σήμερα το πρωί η ομάδα εθελοντών που ειδοποιήθηκε να βοηθήσει στο landing, στο νησί της Χίου, δέχθηκε φασιστική και ρατσιστική επίθεση από ιδιοκτήτη ενοικιαζόμενων δωματίων στην περιοχή. 
Το άτομο έβριζε χυδαία τους εθελοντές, προσπάθησε να χειροδικήσει εναντίον τους και τέλος τους απείλησε ότι έχει όπλα στο κτήριο και την επόμενη φορά θα τα χρησιμοποιήσει εναντίον τους.
Όλο αυτό είναι μια συνέχεια των ρατσιστικών συμπεριφορών που έχουν λάβει χώρα τον τελευταίο καιρό στην Χίο ( νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία κλπ.).
Όσο αφήνουμε χώρο σε αυτά τα καθάρματα θα γίνονται όλο και ποιο συχνές αυτές οι επιθέσεις».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ