8.7.2016 12:02

Λειτουργήστε το Μουσείο της Βολισσού

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΟ ΥΠ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Τη στελέχωση του Μουσείου της Βολισσού και τη λειτουργία του καθημερινά το καλοκαίρι και δυο φορές την εβδομάδα την υπόλοιπη περίοδο ζητά με επιστολή του προς το Υπ. Πολιτισμού ο Στ. Κάρματζης.

"Στον Οικισμό Βολισσού Χίου έχει δημιουργηθεί από ετών η «Αρχαιολογική Συλλογή Βολισσού», ευθύνης του Υπουργείου Πολιτισμού.  Ο πράγματι αξιόλογος μουσειακός αυτός χώρος αποτελεί σημαντικό στοιχείο έλξης για τους επισκέπτες της περιοχής και συμβάλει στην ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού (αφιέρωμα στον Αριούσιο Οίνο κατά την Αρχαιότητα σε συνάρτηση με τα 2 οινοποιεία της  περιοχής).

Δυστυχώς, μετά την μετακίνηση του μονίμου υπαλλήλου που απασχολείτο εκεί, ο χώρος παραμένει κλειστός για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Επιπρόσθετα, στο θερινό ωράριο λειτουργίας του χώρου (σε ισχύ από 1/7/2016) αναγράφεται ως ωράριο λειτουργίας «8.30-14.30», πράγμα που δεν ισχύει και δημιουργεί αρνητικές εντυπώσεις.

Παρακαλούμε να υπάρξει μέριμνα για την καθημερινή  λειτουργία της Αρχαιολογικής Συλλογής Βολισσού κατά τους θερινούς μήνες  (Ιούλιο – Αύγουστο) καθώς και για τη λειτουργία της τουλάχιστον 2 φορές εβδομαδιαίως για το υπόλοιπο διάστημα του έτους", αναφέρει στην επιστολή του ο αντιπεριφερειάρχης.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ