8.7.2016 12:02

Λειτουργήστε το Μουσείο της Βολισσού

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΟ ΥΠ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Τη στελέχωση του Μουσείου της Βολισσού και τη λειτουργία του καθημερινά το καλοκαίρι και δυο φορές την εβδομάδα την υπόλοιπη περίοδο ζητά με επιστολή του προς το Υπ. Πολιτισμού ο Στ. Κάρματζης.

"Στον Οικισμό Βολισσού Χίου έχει δημιουργηθεί από ετών η «Αρχαιολογική Συλλογή Βολισσού», ευθύνης του Υπουργείου Πολιτισμού.  Ο πράγματι αξιόλογος μουσειακός αυτός χώρος αποτελεί σημαντικό στοιχείο έλξης για τους επισκέπτες της περιοχής και συμβάλει στην ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού (αφιέρωμα στον Αριούσιο Οίνο κατά την Αρχαιότητα σε συνάρτηση με τα 2 οινοποιεία της  περιοχής).

Δυστυχώς, μετά την μετακίνηση του μονίμου υπαλλήλου που απασχολείτο εκεί, ο χώρος παραμένει κλειστός για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Επιπρόσθετα, στο θερινό ωράριο λειτουργίας του χώρου (σε ισχύ από 1/7/2016) αναγράφεται ως ωράριο λειτουργίας «8.30-14.30», πράγμα που δεν ισχύει και δημιουργεί αρνητικές εντυπώσεις.

Παρακαλούμε να υπάρξει μέριμνα για την καθημερινή  λειτουργία της Αρχαιολογικής Συλλογής Βολισσού κατά τους θερινούς μήνες  (Ιούλιο – Αύγουστο) καθώς και για τη λειτουργία της τουλάχιστον 2 φορές εβδομαδιαίως για το υπόλοιπο διάστημα του έτους", αναφέρει στην επιστολή του ο αντιπεριφερειάρχης.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ