17.10.2013 16:33

Λασπόνερο στον Βροντάδο

ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΙ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΦΕ ΖΟΥΜΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΝΕΡΟ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ

Καφέ νεροζούμι τρέχει από πολλές βρύσες στον Βροντάδο κι έχει αναστατώσει τους δημότες που για ακόμη μια φορά λένε το νερό- νεράκι.

Όσο κι αν φαίνεται παράδοξο το 2013 στη Χίο παλεύουμε ακόμη για την ύπαρξη, όχι πόσιμου νερού στις βρύσες μας, αλλά νερού φυσιολογικού χρώματος που δεν θα καταστρέφει τις βρύσες, τα πλυντήρια και τις άλλες οικιακές συσκευές και κυρίως δε θα επιβαρύνει την υγεία μας.

Αυτή την «πολυτέλεια», παρότι έχουν δαπανηθεί δισεκατομμύρια δραχμών και ευρώ δεν την έχουμε κατακτήσει ακόμη και όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι του Βροντάδου, στην περιοχή Παντελάκη και αλλού, το τελευταίο διάστημα από τις βρύσες τους τρέχει καφέ νεροζούμι.

«Όταν ανοίγεις τη βρύση τρέχει καφέ υγρό που μόνο νερό δεν είναι. Όση ώρα και να αφήνουμε τη βρύση ανοικτή, δεν αλλάζει ούτε το χρώμα ούτε η σύνθεση του» δήλωναν χαρακτηριστικά στον «π» περιγράφοντας για ακόμη μια φορά την προβληματική κατάσταση του δικτύου.

Κατά διαστήματα το φαινόμενο εμφανίζεται σε όχι τόσο μεγάλη ένταση και από τους αρμόδιους αποδίδεται στη μίξη του νερού του δικτύου με εκείνο της αφαλάτωσης.

 «Το πρόβλημα έχει εντοπιστεί από τα αρμόδια συνεργία. Οφείλεται σε μια σωλήνα που είναι σκουριασμένη σε μια γραμμή του δικτύου κι όχι σε όλο το δίκτυο και ήδη σήμερα προτίθενται τα συνεργεία να την αντικαταστήσουν», απάντησε σχετικά ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ Μ. Φυτούσης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ