17.5.2013 13:26

Λασποδεξαμενή

ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΣΤΕΡΕΨΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ ΛΑΣΠΕΣ Η ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΗ ΤΟΥ ΖΥΦΙΑ

Σε ιστορικό χαμηλό βρίσκεται η στάθμη του νερού της λιμνοδεξαμενής Ζυφιά που για πρώτη φορά από τότε που λειτουργεί κινδυνεύει ακόμη και με αποστράγγιση, όπως έχουν προειδοποιήσει τη ΔΕΥΑΧ φορείς που ασχολούνται με το θέμα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου του Χαλκειούς Ισίδωρο Στάμπα, το πρόβλημα οφείλεται στην υπεράντληση  από τότε που η ΔΕΥΑΧ τροφοδοτεί με το νερό της  τις περιοχές των Σπηλαδίων και του Κάμπου. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της αυτοψίας του κλιμακίου της υπηρεσίας,που έκανε μετρήσεις μετά τις επισημάνσεις που κατατέθηκαν στην υπηρεσία, παρά το ότι δεν υπάρχει υδρόμετρο στις εγκαταστάσεις, το νερό επαρκεί τουλάχιστον  για ένα μήνα ακόμη. Στο κεντρικό και πιο  βαθύ του σημείο το ύψος του νερού δεν υπερβαίνει το ένα μέτρο και ο πυθμένας έχει γεμίσει λάσπη, με αποτέλεσμα να απειλούνται με φράξιμο τα δίκτυα τροφοδοσίας των περιοχών και να μην  γίνεται με τις σωστές προδιαγραφές η άρδευση των κτημάτων.

Το δίκτυο καθαρισμού των εγκαταστάσεων δεν μπορεί να λειτουργήσει, αφού η τεράστια  βάνα που δεν έχει συντηρηθεί ποτέ,  έχει φρακάρει από την τσιμεντοποιημένη λάσπη.                                                            Οι τεχνικοί της επιχείρησης προσπαθούν να βρούν την καλύτερη δυνατή λύση, αλλά φοβούνται να ρισκάρουν το άνοιγμα της τώρα επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να φράξει ή ακόμη και να σπάσει ο αγωγός καθαρισμού,  με σημαντικές επιπτώσεις σε όλη τη λειτουργία του συστήματος.

Τον Οκτώβρη

Σύμφωνα με το Μιχάλη Φυτούση, εξετάζεται η προοπτική να την αδειάσουν ολοσχερώς  στα τέλη του Οκτωβρίου και να καθαρίσουν τον καθαρίσουν με την τεχνική που ακολουθούν στους αγωγούς του αποχετευτικού δικτύου της πόλης

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ