23.3.2016 9:10

ΛΑΣ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ: Τραγική η κατάσταση της υγειονομικής φροντίδας στα νησιά του Β. Αιγαίου

Τραγική χαρακτηρίζει την κατάσταση στον τομέα της υγείας για τα νησιά του Αιγαίου η Λαϊκή Συσπείρωση Β. Αιγαίου που κατάθεσε σχετικό υπόμνημα καθώς και προτάσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση τους αναφέρουν: "Ως Λαϊκή Συσπείρωση, καλούμε το λαό της Περιφέρειάς μας, ανεξάρτητα από κομματική ταυτότητα, τους μαζικούς φορείς, τα συνδικάτα, τους δήμους σε δυναμική κινητοποίηση. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να παίζουν άλλο με την υγεία μας, με την ίδια τη ζωή μας.

Να απαιτήσουμε να δοθεί προτεραιότητα στη χρηματοδότηση του τομέα της υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να μην ανεχθούμε άλλο η υγεία μας να αποτελεί εμπόρευμα.

Η εξασφάλιση σύγχρονων και δωρεάν υπηρεσιών υγείας στα νησιά μας θα αποτελέσει σε τελευταία ανάλυση και τον καλύτερο "κραχτη” για τον τουρισμό, για ευνόητους, φαντάζομαι, λόγους.

Καλούμε -ίσως μάταια, για άλλη μια φορά- το Περιφερειακό Συμβούλιο να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Να πρωτοστατήσει σ’αυτή την κινητοποίηση και να αναλάβει πρωτοβουλίες πίεσης και διεκδίκησης με βάση το παρακάτω πλαίσιο που ήδη ψηφίστηκε ομόφωνα από τα δημοτικά συμβούλια της Σάμου και της Ικαρίας".

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ