21.11.2015 15:04

Λαϊκή Ενότητα Χίου: « Όχι στην fast-track αδειοδότηση!»

Την αντίθεση της με την ένταξη της επένδυσης των Κεραμείων στη fast-track διαδικασία επισημαίνει μέσα από ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα Χίου λέγοντας ότι η χθεσινή απόφαση έρχεται σε σύγκρουση με τις προεκλογικές κραυγές περί του αντιθέτου από τον κεντρικό ΣΥΡΙΖΑ, τον ΣΥΡΙΖΑ Χίου και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χίου ενώ ανοίγει έναν δρόμο επικίνδυνο. 

«Η διαδικασία fast-track είχε απορριφθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή αποσπά την  αναπτυξιακή πολιτική από το πεδίο των θεσμών του δημοκρατικού σχεδιασμού και την παραδίδει στην αδιαφάνεια ανεξέλεγκτων θυλάκων κυβερνητικής εξουσίας και στα μεγάλα συμφέροντα. Το fast-track έχει καταδικαστεί ως ευάλωτο σε νεοαποικιοκρατικές αντιλήψεις για την ανάπτυξη.

Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη χωρίς κοινούς κανόνες για όλους, με συλλογική ευημερία, προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς.  Αντί να ενεργήσει ώστε να μάθει επιτέλους η κοινωνία τι  επιχειρείται με το fast-track στη Χίο,  αντί να εξαρτήσει την έγκριση επιχειρηματικών σχεδίων από την διαφάνεια με την οποία κατατίθενται στην κοινωνία και ελέγχονται από αυτή, η κυβέρνηση ανοίγει το δρόμο σε ανεξέλεγκτα fast-track.  Η ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ κεντρικά και τοπικά γι αυτή την πλήρη αντιστροφή πορείας είναι ιστορική», αναφέρει αναλυτικά στην ανακοίνωση. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ