30.5.2014 13:14

Λαϊκές συνελεύσεις στα χωριά για τα σχολεία

ΣΥΜΠΑΡΕΣΥΡΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΗΤΡΠΟΛΙΤΗ Η ΛΑΪΚΗ ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΝΕΝΗΤΩΝ

Ο αναβρασμός συνεχίζεται σε Καλλιμασιά και Νένητα για την υποβάθμιση των σχολείων, με τους κατοίκους να πραγματοποιούν λαϊκές συνελεύσεις για την ενημέρωση του κόσμου και τη λήψη αποφάσεων και δράσεων στην κατεύθυνση ανατροπής της υπουργικής απόφασης.
Σε μια προσπάθεια να ενεργοποιηθεί το σύνολο του πληθυσμού των δυο μεγάλων χωριών έχουν συγκληθεί λαϊκές συνελεύσεις, στην Καλλιμασιά σήμερα στις 20.30 και στα Νένητα την Κυριακή το βράδυ.

Και ο Μάρκος
Απαντώντας στην πρόσκληση - πρόκληση του π. Γ. Κωνσταντίνου για δημόσια τοποθέτηση του επί του θέματος, ο μητροπολίτης Χίου εξέδωσε το απόγευμα της Τετάρτης επιστολή στήριξης στην απαίτηση της Καλλιμασιάς και των Νενήτων να διορθωθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση που υποβαθμίζει τα σχολεία των δύο περιοχών από 6θέσια σε 5θέσια με τελικό αποδέκτη τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο.«... διαμαρτυρόμεθα καί εμείς ως πνευματικός πατήρ καί ποιμήν της Χίου καί παρακαλούμεν, όπως αποβλέποντες εις τήν πρόοδον καί ανάπτυξιν των ακριτικών μας περιοχών αναθεωρήσητε τήν υμετέραν αποφάσιν», αναφέρει ο μητροπολίτης στην επιστολή του.
 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ