7.6.2016 14:36

ΛΑ.Ε. Χίου: «Κανένας δεν μπορεί να αυτοδικεί!»

Στην ανυπαρξία κυβερνητικής πολιτικής απέναντι στο δράμα των προσφύγων, εντοπίζει την αιτία των γεγονότων της Σούδας, η ΛΑ.Ε. που με ανακοίνωσή της καταφέρεται κατά της Αστυνομίας αλλά και της κυβέρνησης.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Η ανυπαρξία κυβερνητικής πολιτικής απέναντι στο δράμα του εγκλωβισμού χιλιάδων προσφύγων στα νησιά μετά την επαίσχυντη  συμφωνία ΕΕ –Τουρκίας άναψε φωτιές και στην Χίο.

Συγκεκριμένα στον καταυλισμό της Σούδας, όπου διαμένουν πρόσφυγες που ήρθαν μετά τις 20/3 στην χώρα μας,  οι κακές συνθήκες, ο εγκλωβισμός επ αόριστον, ο συνωστισμός  και η οικονομική εξάντληση πολλών προσφύγων από την επί δυο και πλέον μήνες παραμονή τους σε αυτόν (ενώ η ανάγκη επιβίωσής τους είναι να προχωρήσουν  σε διάφορες χώρες της ΕΕ) εξάντλησαν την υπομονή  κάποιων από αυτούς  με αποτέλεσμα να προκαλέσουν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων. Οπωσδήποτε άσχημη όσο και αναμενομένη εξέλιξη

Το χειρότερο όμως ήρθε αμέσως μετά:

Ενώ η πυροσβεστική υπηρεσία προσπαθούσε να σβήσει την φωτιά ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» στην Χίο με μάνικα(με ποια δικαιοδοσία την χειριζόταν;) έβρεχε τους πρόσφυγες (προφανώς για τιμωρία) και μετά τραυμάτισε σοβαρά στο κεφάλι ένα ανήλικο προσφυγόπουλο.

Αφού έδωσε, ως αφεντικό!  μια εβδομάδα διορία στις αρχές για να διώξουν όλους τους πρόσφυγες απείλησε και προπηλάκισε τρείς αλληλέγγυους -δύο άνδρες και μία γυναίκα.

Στην συνέχεια και ενώ οι άνδρες των ΜΑΤ που είχαν πάει στην περιοχή παρακολουθούσαν απαθείς μαζί με αστυνομικούς, αλλά και με την ηγεσία της τοπικής αστυνομίας τις επιδόσεις του νταή και άλλων αυτόκλητων «πολιτών» οπλισμένων  με σιδερένια κλομπ που απειλούσαν και έβριζαν τους πάντες- πρόσφυγες και εργαζόμενους- στον καταυλισμό,  ο νταής αρχηγός των ναζί χτύπησε υπάλληλο του Νοσοκομείου Χίου στο κεφάλι και στο σώμα. Ο υπάλληλος αυτός είχε πάει στην περιοχή κατόπιν εντολής της Διοικήτριας του για να διαπιστώσει τις ανάγκες ετοιμότητας του Νοσοκομείου λόγω της φωτιάς. Ευτυχώς παρενέβησαν διάφοροι αλληλέγγυοι και τον γλύτωσαν από ενδεχόμενο μοιραίο χτύπημα.

Μετά από αυτό το συμβάν ο παθών  προχώρησε σε μήνυση κατά του νταή.

Το συμπέρασμα βγαίνει μόνο του:

Η κυβερνητική αδράνεια και η ανυπαρξία κυβερνητικής πολιτικής που να δίνει διέξοδο στους πρόσφυγες πυροδοτούν καταστάσεις ανεξέλεγκτες. Σε αυτές οι ναζιστές βρίσκουν ευκαιρία να πάρουν το νόμο στα χέρια τους συνεπικουρούμενοι από την αδράνεια των αστυνομικών αρχών.

 Και χάρις στην αδράνεια και την ανοχή των αστυνομικών αρχών ( ηγεσίας και αστυνομικών)  οι εκπρόσωποι της εγκληματικής Χ.Α ενθαρρύνονται  να γίνουν ρυθμιστές της κατάστασης.

Η ηγεσία της αστυνομίας η οποία ήταν παρούσα οφείλει να εφαρμόζει τον νόμο και να εμποδίζει πάντοτε και αποτελεσματικά την κλιμακούμενη βία των ναζί. Οι δημοτικές αρχές οφείλουν να πιέζουν σε αυτήν την κατεύθυνση και να μην παίζουν το ρόλο του παρατηρητή όπως εκείνο το βράδυ της ντροπής(στις 7/4) στο λιμάνι, όταν αποδέχθηκαν να ρυθμίζουν την κατάσταση τα φασιστοειδή που χτύπαγαν γυναικόπαιδα.

Αλλιώς όλοι οι παραπάνω, αστυνομία και δημοτικές αρχές είναι συνυπεύθυνοι μαζί την κυβέρνηση, για την βία και τον εκφασισμό της τοπικής κοινωνίας.

Η τοπική κοινωνία συνολικά δεν επιτρέπεται  να ανεχθεί άλλο αυτήν την εγκληματική πρακτική.

Όλοι οι πολίτες της Χίου οφείλουμε το νησί μας να συνεχίσει να είναι τόπος δημοκρατικής ανοχής και ειρηνικής συμβίωσης».   

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ