20.3.2014 12:54

Λαδ...άδικα !

Νέα δημοπράτηση για την αξιοποίηση των γραφείων της παλιάς λαχαναγοράς

Αναβάλλεται επ’ αόριστον η φιλόδοξη προσπάθεια του δήμου να μετατρέψει σε νέα Λαδάδικα την περιοχή της παλιάς Λαχαναγοράς, στην οδό Φιλίππου Πασπάτη Άλλος ένας επιχειρηματίας απέσυρε το ενδιαφέρον να επενδύσει στον τόπο του απογοητευμένος από τη γάγγραινα της γραφειοκρατίας, των χρονοβόρων διαδικασιών που αποθαρρύνουν κάθε καλοπροαίρετο επιχειρηματία που θα θελήσει να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που υπάρχουν, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην ανάπτυξη και ανάδειξη μιας υποβαθμισμένης περιοχής. Απλά και στην περίπτωση του Γιάννη Θεοτοκά, που προσπάθησε από το Φθινόπωρο του 2013 να ενοικιάσει και να μετατρέψει σε ταβέρνα τα ερειπωμένα γραφεία, επιβεβαιώθηκε η άποψη ότι είναι σχεδόν πάντα καταδικασμένη να αποτύχει κάθε προσπάθεια επένδυσης στην οποία εμπλέκεται το δημόσιο.

Απόρριψη

Ο υποψήφιος επενδυτής γνώριζε ότι η προσπάθεια του θα ήταν δύσκολη, η οικονομική επιτροπή αναγνωρίζοντας την οικονομική πλευρά του κόστους είχε εγκρίνει ένα πλαφόν εξόδων 40.000 ευρώ που θα καλυπτόταν με αφαίρεση από τα ενοίκια, αλλά η διαδικασία έμπλεξε στις καθυστερήσεις έκδοσης των απαραίτητων αδειών για τις επισκευές. Οι καθυστερήσεις ήταν μεγάλες και ο επενδυτής υπέβαλλε αίτημα μεταχρονολόγησης του χρόνου έναρξης του μισθωτηρίου συμβολαίου, δηλαδή να πληρώνει από την ημέρα που θα αρχίσει να δουλεύει. Η Οικονομική Επιτροπή το έκανε αποδεκτό, αλλά αυτή τη φορά η προσπάθεια προσέκρουσε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, η οποία έκρινε ότι βάσει του νόμου ο ενοικιαστής έπρεπε  να πληρώνει από την ημέρα της δημοπρασίας έναρξης της πρώτης σύμβασης.

Όλα αυτά, απογοήτευσαν τον Γιάννη Θεοτοκά και τον οδήγησαν στην απόφαση να αποσύρει το ενδιαφέρον του, όπως και έκανε.

Επαναδημοπράτηση

Τώρα η διαδικασία αρχίζει και πάλι από την αρχή και δεν μπορούμε να φανταστούμε ποιος λογικός επιχειρηματίας θα τολμήσει να ρισκάρει γνωρίζοντας τις δυσκολίες που θα συναντήσει. Τυπικά η Οικονομική Υπηρεσία περιμένει μια γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου και στη συνέχεια θα παραπέμψει την υπόθεση στο δημοτικό συμβούλιο το οποίο θα να εκκινήσει τις διαδικασίες της νέας δημοπράτησης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ