29.8.2013 19:22

Κύρηξη πολέμου στους λαθροθήρες

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΚΥΛΩΝ ΣΤΗ ΧΙΟ

Αμείλικτο, θα είναι φέτος το κυνήγι της λαθροθηρίας και της κάθε είδους παρανομίας στο θέμα του κυνηγιού και της εκπαίδευσης των σκύλων.

Οι πρώτες δύο συλλήψεις έγιναν την περασμένη Πέμπτη 22 Αυγούστου στην περιοχή Κορακιές - Λιτάρι, πριν την Πυραμά. Οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες Γιώργος Βαγιάνος και Απόστολος Ταουσανίδης εντόπισαν και συνέλαβαν τους Κ.Μ. και Χ.Δ., την ώρα που εκπαίδευαν παράνομα σκύλους στην περιοχή που είναι χαρακτηρισμένη ως Καταφύγιο Άγριας Ζωής.

Οι συλληφθέντες δεν παραπέμφθηκαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Το αδίκημα χαρακτηρίζεται ως πλημμέλημα, υποβλήθηκαν μηνήσεις, σχηματίσθηκε δικογραφία και έχει ορισθεί δικάσιμος.

Αυστηρή εντολή

Οι Θηροφύλακες έχουν λάβει εντολή από την Β` ΚΟΑ και τον υπεύθυνο Μάρκο Ρέ να τηρήσουν πολύ αυστηρά τη νομοθεσία, να κάνουν πολύ εντατικούς ελέγχους ειδικά στις καμένες εκτάσεις και τα καταφύγια και να υποβάλλουν πολλές μηνήσεις. Πολύ περισσότερο θα κυνηγήσουν την τοποθέτηση ξόβεργων και ηχητικών συσκευών που μιμούνται ήχους πουλιών.

«Θα είμαστε αμείλικτοι, δεν θα περιοριστούμε στις κατασχέσεις των ξόβεργων, αλλά θα προχωράμε σε συλλήψεις και παραπομπές με τη διαδικασία του αυτόφωρου. Η παράνομη λαθροθηρία και ειδικότερα αυτή με τις ξόβεργες, τις άρες και τα μηχανήματα είναι έγκλημα. Με το ντουφέκι μπορεί να σκοτώσουν πάρα πολλά πουλιά, αλλά με ξόβεργες και τα άλλα παράνομα μέσα γίνεται πραγματική γενοκτονία. Οι κυνηγοί πρέπει να το καταλάβουν αυτό και να αποκτήσουν κυνηγητική συνείδηση», τονίζει ο υπεύθυνος της Θηροφυλακής της Β` ΚΟΑ.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ