23.2.2014 15:32

“Κύριε Νύκτα, κρείττον το σιγάν!”

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΗΣ Ν. ΝΥΚΤΑ

Διαβάζοντας την ανακοίνωση  του αντιδημάρχου Νύκτα για τις θέσειςμαςόσον αφορά στην παραλιακή Βροντάδου έρχεται άλλη μια φορά στο νου η λαϊκή παροιμία «..με τα λόγια κτίζει ανώγια και κατώγια» και το «φωνάζει ο κλέφτης…»

Για την παραλιακή  Βροντάδου, είναι γνωστό  ότι ο κ. Νύκτας πρωτοστάτησε ως νομαρχ. Σύμβουλος επί Νομαρχίας Λαμπρινούδηγια να γίνουν οι νησίδες. Ένα έργο για το οποίο ξοδεύτηκε πολύ χρήμα( προϋπολ. 274.000€), ενώ παράλληλα χύθηκε πολύ μελάνι σε δημοσιεύματα,  πέρασαν από δικαστήρια, προσφυγές και ενστάσεις,  με το θετικό αποτέλεσμα ότι από τότε που φτιάχτηκαν δεν υπήρξαν θανατηφόρα ατυχήματα.

Εκείνο που φαίνεται να ξεχνάει ο κ. Νύκτας – αποδεικνύοντας  έτσι ανακόλουθη τη δημ. αρχή Λαμπρινούδη - είναι τη δέσμευση του τότε Νομάρχη ότι θα γίνονταν ριζικές  παρεμβάσεις στο οδόστρωμα, ώστε ο δρόμος να καθίστατο ασφαλής. Το κονδύλι, όμως, δεν εξοικονομήθηκε ποτέ.

 

Σήμερα ο κ. Νύκτας μας εγκαλεί για μεμψιμοιρία και μίζερη συμπεριφορά. Σε αυτήν την κριτική, μία απάντηση έχουμε για τον αντιδήμαρχο: “Κρείττον το σιγάν”. Καλούμε τους συμπολίτες μας να κρατούν μικρό καλάθι για  τις μεγαλεπήβολες μελέτες των 2,5εκατομμυρίων. Πριν ο αντιδήμαρχος προσπαθήσει να προβάλει ως “προσωπική επιτυχία” αυτήν την ακριβή μελέτη ας απαντήσει:

1. Πώς απαξιώνει το έργο των δεκάδων χιλιάδων ευρώ για τη δημιουργία των νησίδων στην παραλιακή Βροντάδου, το οποίο 4 χρόνια μετά την ολοκλήρωσή του, διατείνεται ότι θα ξηλώσει; Όταν δηλαδή ήταν νομαρχιακή αρχή το έργο ήταν καλό, αλλά τώρα είναι ανεπαρκές;

2. Γιατί η όντως ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου βασισμένη στην εισήγηση της τεχνικής υπηρεσίας για αποτύπωση  της υφιστάμενης κατάστασης του παραλιακού δρόμου , δεν έχει καμιά αναφορά στη μελέτη που θέλει τώρα να παρουσιάσει ο κ. Νύκτας και στο περιεχόμενό της;

3. Γιατίη Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας  δεν έχει ενημερωθεί   για το τι σχεδιάζει ο Αντιδήμαρχος και η Τ.Υ .του  Δήμου,  σε ένα δρόμο που ανήκει  στη δικαιοδοσία της και για τον οποίο προβλέπονται μια σειρά μελετών με ομόφωνη απόφαση του 2012 και ο οποίος πρέπει να τη γνωρίζει;

 

Καλούμε τους πολίτες του Βροντάδου και τη Χίου να σταθούν κριτικά σήμερα αλλά και το επόμενο διάστημα στις όποιες διακηρύξεις της δημοτικής αρχής. Ειδικά όμως τους Βρονταδούσους  τους καλούμε να θυμηθούν ότι τα τελευταία τρία χρόνια ήταν στοίχημα να αλλάξει μια καμμένη λάμπα σε μια γειτονιά του Βροντάδου! Για να  μην ξεχνάμε το έργο των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο Βροντάδο,  που στοίχησε στις τσέπες μας 74.000€, με τα  γνωστά αποτελέσματα σε  όλους  τους Βρονταδούσους, με επιστέγασμα  τις διαγραμμίσεις στους δρόμους του Βροντάδου, τις διαβάσεις σε τυφλά σημεία και τις πινακίδες που αφαιρέθηκαν και παρέμειναν  στις αποθήκες  του Δήμου, για να παίζονται παιχνίδια με τους αντιδημάρχους Μούνδρο και Νύκτα.

 

Κύριε Δήμαρχε και κύριε Αντιδήμαρχε: Με τα γνωστά όπλα των υποσχέσεων, μιας εικονικής πραγματικότητας  όπου τα «θα» μαζί με τα «οπωσδήποτε» παρελαύνουν.

Είτε πρόκειται για θράσος, είτε δεν έχετε συναίσθηση της πεζής πραγματικότητας που βιώνει κάθε  δημότης, που δεν  τολμά να κοιτάξει  παραπάνω , γιατί οι λακκούβες στους δρόμους  , τα σκουπίδια , οι λάμπες του ηλεκτροφωτισμού, η ποιότητα του νερού με την αντιστρόφως υπερβολική τιμή του,  ο άνεργος σε κάθε σπίτι , η δυσκολία της κάθε μέρας,  δεν τον αφήνουν  ήσυχο. Και εσείς έρχεστε τρεις μήνες πριν από τις εκλογές να  παρουσιάσετε έργα βιτρίνας ύψους  2, 5 εκατομμυριών. για την «καλυτέρευση»  της ζωής μας.

 

Και επειδή η δημοτική αρχή, ιδιαίτερα ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοί του, μάλλον δεν καταλαβαίνουν από προτροπές όπως “Κρείττον το σιγάν”, έχουμε να τους δώσουμε μια συμβουλή: “Λίγη σοβαρότητα δε βλάπτει!”

Για τα υπόλοιπα η  λύση είναι ο λαός μας να τους μαυρίσει πριν του μαυρίσουν κι άλλο τη ζωή του.

Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι η εγγύηση για να δικαιωθούν οι θυσίες του και οι αγώνες του.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ