26.7.2016 15:02

Κυνηγώντας Pokemon… και στη Χίο

28 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ, ΤΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ «POKEMON» ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΙΩΤΕΣ

Κάνοντας μια βόλτα στην πόλη θα δεις πλέον παιδιά και όχι μόνο να κρατάνε στο χέρι τους από ένα smart phone, ή ένα tablet και να «κυνηγούν» Pokemon.

Το «pokemon go», όπως ονομάζεται το παιχνίδι είναι πλέον εγκατεστημένο στις συσκευές πολλών συμπολιτών μας αλλά και μεταναστών οι οποίοι βρήκαν τρόπο να περνούν το χρόνο τους.  Διασχίζοντας την παραλιακή του Βροντάδου, την πλατεία Βουνακίου, τη Λεωφόρο Αιγαίου, την περιοχή του Αεροδρομίου και μέχρι τη Φάρκαινα θα συναντήσεις κόσμο που θα έχει το ένα χέρι του σηκωμένο κρατώντας το κινητό του και να προσπαθεί να «τσακώσει» κάποιο τερατάκι προκειμένου να περάσει την επόμενη πίστα, όπως προστάζουν οι κανόνες του παιχνιδιού!  

Τι είναι όμως το «Pokemon Go»;

Το Pokemon Go είναι ένα παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας (AR) για smartphones, το οποίο χρησιμοποιεί GPS επιτρέποντας στον παίκτη να κυνηγά και να εκπαιδεύει τα Pokemon σαν να βρίσκονται όντως μπροστά του. Οι GPS αισθητήρες του κινητού εντοπίζουν την τοποθεσία στην οποία βρίσκεσαι και χρησιμοποιώντας το Google Maps δημιουργούν ένα «πραγματικό» ταμπλό παιχνιδιού μπροστά στα μάτια σου πάντα μέσα από την οθόνη του κινητού σου, φυσικά. Έτσι, γίνεσαι ο ίδιος παίκτης στην πραγματική ζωή και το περιβάλλον στο οποίο κινείσαι , από το σπίτι και τη δουλειά σου μέχρι οπουδήποτε έξω στην πόλη,  το σκηνικό του παιχνιδιού.

Πλέον βρίσκονται ανάμεσά μας…

Το μοναδικό ίσως πρόβλημα του συγκεκριμένου παιχνιδιού είναι η αποχαύνωση των παικτών του, αφού χάνουν την αίσθηση πολλές φορές του χώρου και εισβάλουν στο τμήμα της ασφάλτου ή σε άλλα ριψοκίνδυνα σημεία, με πιθανότητα τραυματισμού.. Όσο για τους Χιώτες οδηγούς από εδώ και πέρα όπως φαίνεται θα πρέπει να προσέχουν εκτός των άλλων και τα… Pokemon.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ