23.8.2012 12:13

Κύμα αγανάκτησης κατά Μπέλλα

ΒΡΑΖΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΑΣΑΡΧΗ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ- ΓΙΑΚΑΛΗ

 
Η δήλωση του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Κ. Μουσουρούλη αλλά και του Περιφερειάρχη Νάσου Γιακαλή για τις ελλείψεις που οι ίδιοι διαπίστωσαν σε αντιπυρικές ζώνες στο νησί, σε συνδυασμό με τα δεκάδες παράπονα που εξέφρασαν στους ίδιους αλλά και σε άλλους αιρετούς, απλοί πολίτες,  για τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν στην συνεννόηση τους με το Δασαρχείο, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησης για τον Δασάρχη Κ. Μπέλλα.
Ήδη ο Κ. Μουσουρούλης στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε και απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων για τη στάση αλλά και για ενδεχόμενες ευθύνες από την πλευρά του Δασαρχείου, ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος θα συντάξει έκθεση στην οποία θα αναφέρει τις διαπιστώσεις του και θα την αποστείλει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ουσιαστικά προαναγγέλλοντας ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Περιφερειάρχη Νάσου Γιακαλή κατά την επίσκεψή του στα μέτωπα της φωτιάς, όπου δήλωσε πως πρώτη φορά ο ίδιος διαπιστώνει την έλλειψη αντιπυρικών ζωνών σε τέτοια έκταση, κάτι που όπως επεσήμανε, θα πρέπει να εξεταστεί.
 
Οργή λαού
Την ίδια ώρα δεκάδες παράπονα για τον διαχρονικό ρόλο της Δασικής Υπηρεσίας της Χίου εκφράζουν πολίτες από πολλά χωριά του νησιού. Οι περισσότεροι εστιάζουν στο γεγονός ότι η παραπάνω υπηρεσία ήταν μόνιμα αρνητική στο κόψιμο δένδρων ενώ δεν ήταν και λίγα τα πρόστιμα που βεβαίωνε σε όσους έκαναν το... λάθος να ενεργήσουν παρά τις αντιθέσεις που εκφράζονταν. Μάλιστα υποστηρίζουν ότι ακόμη και σε περιπτώσεις όπου η ανάγκη ήταν ορατή από όλους, η Δ/νση Δασών δεν επέτρεπε ουδεμία παρέμβαση.
 
Οχυρωμένος
Παρά τις αντιδράσεις στο πρόσωπό του και την κατακραυγή που επικρατεί στο ζήτημα των αντιπυρικών ζωνών ο κ. Μπέλλας, δείχνει να βαδίζει στη βάση των νόμων (τους ξέρει απέξω κι ανακατωτά) επιλέγοντας να μην ακούει και να μην αντιλαμβάνεται κάθε μορφή αναγκαιότητας, όσο δύσκολη κι αν φαντάζει η διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών. Δεν είναι τυχαίο, όπως αναφέρει στον «π» υψηλόβαθμος αιρετός, ότι ακόμη και τις πρώτες ώρες της φωτιάς ο Δασάρχης ήθελε να εποπτεύει πρώτα κάθε περιοχή στην οποία θα ανοίγονταν έκτακτη αντιπυρική ζώνη.
Ο τόπος βράζει, ενώ χθες οι πληροφορίες ότι στη Χίο υπάρχει σφοδρή αντίδραση στο πρόσωπο του Δασάρχη, έφθασαν μέχρι την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ