13.12.2019 15:01

Ξεκινά τη Δευτέρα η ενισχυτική διδασκαλία στα Γυμνάσια της Χίου

Αφορά σε 5 σχολεία της Χίου και 1 των Οινουσσών

 Η ερχόμενη Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019, είναι η ημερομηνία έναρξης του προγράμματος της Ενισχυτικής Διδασκαλίας στα Γυμνάσια, η οποία, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, θα διαρκέσει μέχρι τη λήξη των μαθημάτων και πριν την έναρξη των εξετάσεων. Η διδασκαλία θα πραγματοποιείται σε συγκεκριμένα Γυμνάσια, τα οποία έχουν οριστεί ως Σχολικά Κέντρα Αντισταθμιστικής Εκπαίδευσης (ΣΚΑΕ), και αφορά στα  μαθήματα:

1) Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία,

2) Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία,

3) Μαθηματικά,

4) Φυσική,

5) Χημεία και

6) Αγγλικά. 

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανταποκρίθηκε σε όλα τα αιτήματα των αναγκών των μαθητών των Γυμνασίων της νησιωτικής περιοχής μας, όπως αυτά εκφράστηκαν, με βάση τις δηλώσεις τους, ανά Διεύθυνση Εκπαίδευσης και διαβιβάστηκαν αρμοδίως από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου.

Έτσι, για το σχολικό έτος 2019-2020, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου ιδρύθηκαν και θα λειτουργούν 25 ΣΚΑΕ, με την παρακάτω κατανομή ανά νησί, στα οποία θα διδάσκουν 47 εκπαιδευτικοί.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ