10.10.2018 17:34

Ξεκινά η δίκη για την πυρκαγιά στο Μελανιός από τις ανεμογεννήτριες

Με τις κατηγορίες του εμπρησμού από αμέλεια, από τον οποίο μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος για ξένα πράγματα, δικάζονται στελέχη της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε., καθώς και εξωτερικοί συνεργάτες της εταιρείας, για την καταστροφική πυρκαγιά της 22ας Οκτωβρίου 2014, που ξεκίνησε από το αιολικό πάρκο του Μελανειούς, στη Χίο.

Η δίκη, στην οποία κατηγορούμενοι είναι συνολικά έξι άτομα, θα διεξαχθεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χίου, την Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 9 π.μ.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε το μεσημέρι της 22.10.2014 από μία ανεμογεννήτρια, η οποία ανεφλέγη για άγνωστο λόγο και σίγουρα όχι από εξωτερική αιτία και πολύ γρήγορα επεκτάθηκε σε μια μεγάλη έκταση, περνώντας από το Μελανειός βόρεια προς το Άγιο Γάλας, σε όλη την γεωγραφική του περιφέρεια και κατέληξε και έσβησε στον Άγιο Γεώργιο Κρασσά, στην περιοχή των Νενητουρίων.

Επί τρεις συνεχείς ημέρες ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας Χίου, συνεπικουρούμενες από εθελοντές, δυνάμεις και μέσα του δήμου Χίου και της Π.Ε. Χίου, καθώς και κατοίκους των τριών χωριών, έδωσαν μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά, η οποία αποτέφρωσε περισσότερα από 5.000 στρέμματα παραγωγικής γης και χορτολιβαδικής έκτασης.

Από την πυρκαγιά κάηκαν περισσότερα από 5.000 ελαιόδεντρα, καθώς και άλλα παραγωγικά δέντρα, ενώ προξενήθηκε ανεπανόρθωτη καταστροφή στο φυσικό περιβάλλον και στο εν γένει οικοσύστημα όλης της περιοχής

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ