27.8.2012 20:58

Κ.Σ. Χίου : "Το μόνο σίγουρο είναι ότι από αύριο ξεκινάει το κυνήγι" (ΒΙΝΤΕΟ)

• ΖΗΤΟΥΝ ΓΡΑΠΤΕΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΟΛΙΚΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ

 

Mε κινούμενη άμμο μοιάζει το τοπίο γύρω από την υπόθεση της ολικής ή μερικής απαγόρευσης του κυνηγιού στη Χίο. Οι προφορικές διαβεβαιώσεις του προέδρου της Β` ΚΟΑ Π. Λεμάνη, δεν έχουν πείσει τους κυνηγούς που έδωσαν το παρόν στην πρώτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Βουνακίου, που προειδοποιούν ότι αν χρειαστεί θα αντιδράσουν δυναμικά και εκτεταμένα, αφού δεν έχουν πεισθεί ότι το υπουργείο ανακάλεσε την απόφαση της ολικής απαγόρευσης, που τους έχει αναστατώσει και κινητοποιήσει. Πάντα σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο Π. Λεμάνης, το κυνήγι επιτρέπεται από αύριο στις ζώνες των τριγωνιών των περιοχών που δεν έχουν καεί. Οι έξοδοι για την πέρδικα  θα είναι δεκαέξι  κάθε Τετάρτη και Κυριακή από την πρώτη Οκτωβρίου έως τις  31 Νοεμβρίου, ενώ το κυνήγι του λαγού επιτρέπεται από την πρώτη Οκτωβρίου έως και τις 10 Ιανουαρίου του 2013, με εξόδους κάθε Τετάρτη, Σαββάτο και Κυριακή.   Κάθε κυνηγητική δραστηριότητα έχει απαγορευθεί στις καμένες περιοχές από τα Λακκιά έως και τα Μεστά, αλλά και στις ζώνες  των τριγωνικών της ευρύτερης περιοχής των Ολύμπων και των Μεστών.

 «Όλα αυτά πρέπει να τα δούμε και γραπτά. Αυτό που ξέρουμε προφορικά είναι ότι από αύριο αρχίζουμε το κυνήγι στις περιοχές των τριγωνιών που δεν έχουν καεί» δηλώνει ο πρόεδρος του κυνηγητικού συλλόγου Χίου Ν. Μπουμπάρης.

Οι κυνηγοί που έδωσαν το παρόν στην πρώτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Βουνακίου σήμερα, τονίζουν ότι αν χρειαστεί θα αντιδράσουν δυναμικά και εκτεταμένα.

«Αν πάνε καλά οι βροχοπτώσεις πιστεύω ότι του χρόνου θα επιτραπεί το κυνήγι και στις περιοχές Λακκιά -Μεστά. Φέτος θα κυνηγήσουμε στις ζώνες των τριγωνιών των υπόλοιπων περιοχών».

Ο Ν. Μπουμπάρης τονίζει ότι όλα αυτά ισχύον σύμφωνα με τις προφορικές διαβεβαιώσεις της Β`ΚΟΑ.

«Περιμένουμε να δούμε γραπτά την αναστολή της απόφασης ολικής απαγόρευσης και τις ρυθμίσεις, μόνο τότε θα είμαστε σίγουροι», προσθέτει διατηρώντας κάποιες επιφυλάξεις.

Watch live streaming video from politischios at livestream.com

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ