21.8.2016 18:23

Κράτησε την Ελλάδα ψηλά, έκανε τη Χίο υπερήφανη

Σημαντική ήταν η διάκριση του Χιώτη μαραθωνοδρόμου Χριστόφορου Μερούση που τερμάτισε στην 116η θέση με χρόνο 2:29.39. Είναι η πρώτη φορά που ο Χριστόφορος Μερούσης συμμετέχει σε αυτή την τεράστια διοργάνωση και παρόλο που το αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο,  όλοι οι Χιώτες νιώθουν περήφανοι για την αξιοπρεπή εμφάνιση του μαραθονοδρόμου. Ο Μιχάλης Καλομοίρης τερμάτισε στην 132η θέση με χρόνο 2.37.02.

Νικητής του μαραθωνίου είναι ο Ελιούντ Κιπτσόγκε, ο οποίος είχε κατακτήσει στα 5χλμ. το ασημένιο στο Πεκίνο και το χάλκινο στην Αθήνα, κατέκτησε την πρωτιά στον πλέον απαιτητικό αγώνα δρόμου, 42.195μ. προσθέτοντας στη συλλογή του το μοναδικό ολυμπιακό μετάλλιο. Ο Κενυάτης τερμάτισε στο μαραθώνιο του Ρίο σε 2:08.44 . 

Δεύτερος τερμάτισε ο Αιθίοπας Φεϊσα Λιλέσα 1:10 λεπτά αργότερα και τρίτος ο Αμερικανός Γκάλεν Ρουπ +1:21.

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ