28.8.2012 14:38

Κρατική ενίσχυση για όσους δεν είναι ασφαλισμένοι στον ΕΛΓΑ (BINTEO)

- ΠΟΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΘΕΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΓΑ Θ. ΣΑΡΡΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ

«Το κράτος οφείλει να παρέχει κάθε δυνατή στήριξη σε πληγείσες περιοχές και ιδιαίτερα όπου καταστρέφονται προϊόντα σύμβολα για την Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας, όπως η Μαστίχα Χίου».

Με αυτή τη φράση ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Θ. Σαρρής ξεκίνησε τη συνέντευξή του προς τα τοπικά ΜΜΕ τονίζοντας ότι ο ΕΛΓΑ θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις στους πληγέντες αγρότες.

Οριοθέτησε μάλιστα την καταβολή των χρημάτων για όσους ήταν ασφαλισμένοι στον ΕΛΓΑ και πλήρωναν κανονικά τις εισφορές τους μέχρι τέλος του Σεπτέμβρη με αρχές Οκτώβρη.

«Έχουμε οριοθετήσει τις περιοχές που επλήγησαν και έχουμε ξεκινήσει την πρώτη φάση της καταγραφής των ζημιών, ενώ στο αμέσως επόμενο διάστημα θα εξατομικεύσουμε την κάθε περίπτωση», είπε ο ίδιος.

Σε ότι αφορά πάντως τους μαστιχοπαραγωγούς που δεν είναι κατ’ επάγγελμα αγρότες ανέφερε ότι ο νόμος προβλέπει με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια την παροχή χρηματικού ποσού με τη μορφή έκτακτης επιχορήγησης .

Έτσι σύμφωνα με τον κ. Σαρρή, όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα μέχρι 12.000 και δεν είναι επαγγελματίες αγρότες τότε δικαιούνται κανονικά αποζημίωση, όσοι έχουν εισόδημα από 12.000 έως 45.000 δικαιούνται κρατική επιχορήγηση, ενώ όσοι έχουν εισόδημα μεγαλύτερο των 45.000 ευρώ τότε δεν δικαιούνται ούτε αποζημίωση, ούτε επιχορήγηση. 

Watch live streaming video from politischios at livestream.com

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ