20.8.2012 14:08

Κρανίου τόπος η Νότια Χίος (BINTEO)

ΤΙΣ ΠΛΗΓΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΡΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ

Εξαντλημένοι, απογοητευμένοι κι αγανακτισμένοι, είναι μερικά μόνο από τα επίθετα που χαρακτηρίζουν τους κατοίκους των Αρμολίων, της Βέσσα, του Πυργίου, της Ελάτας και των Ολύμπων οι οποίοι για τρίτη μέρα βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση με τις πύρινες γλώσσες κι έχουν ήδη χάσει σημαντικές μάχες.

Η πυρκαγιά έχει καταστρέψει το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής στα μαστιχόδεντρα και σε ελαιόδεντρα.

Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι του Πυργιού καταγγέλλουν ανεπάρκεια συντονισμού των μέσων πυρόσβεσης. «Μας άφησαν στο έλεος του Θεού» έλεγαν χαρακτηριστικά.

Αποκαρδιωτική η εικόνα και στους Ολύμπους. Το πράσινο έχει αντικατασταθεί από το μαύρο του κάρβουνου και της στάχτης και το δάκρυ του σκίνου έχει αντικαταστήσει εκείνο των κατοίκων που κλαίνε τις περιουσίες και τους κόπους μιας ζωής.

Η ίδια εικόνα και στη Ελάτα την οποία προστάτευσαν μέχρι τελικής πτώσης οι νέοι του χωριού συνεπικουρούμενοι από πυροσβεστικά μέσα.

Watch live streaming video from politischios at livestream.com

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ