19.10.2015 18:08

Κούρευε γίδια, μάζευε τρίχες

ΜΙΑ ΕΚΓΥΚΛΙΟΣ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΦΗΝΕΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΣΕ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΝΑ ΒΟΣΚΟΥΝ ΤΑ ΚΟΠΑΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΠΥΡΓΙ

Σταυρόλεξο για γερούς λύτες αποτελεί το πρόβλημα των βοσκότοπων, της δράσης  των κτηνοτρόφων που προκαλεί αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών και η συμπεριφορά  της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στις έως τώρα διαφορές και συγκρούσεις προστέθηκε και  το κενό  της  αρμοδιότητας, αφού έχει ανακοινωθεί η μεταβίβαση του έργου από το Δήμο στην Περιφέρεια, αλλά δεν έχει εφαρμοσθεί ακόμη, με αποτέλεσμα αφού λείπει η γάτα να χορεύουν τα ποντίκια. Ίσως κάποιοι εκμεταλλεύονται το υπηρεσιακό κενό και παρανομούν πιστεύοντας ότι όπως πάντα δεν θα έχουν ή θα είναι αμελητέες οι συνέπειες

Το τοπικό συμβούλιο του Πυργίου δηλώνει ότι δεν θα ανεχθεί την εγκατάσταση κτηνοτρόφου στην περιοχή Κακό Λαγκάδι, αλλά η Αντιδήμαρχος Χίου Βιβή Ποταμούση και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Μάριος Γκολέμης δηλώνουν άγνοια και αναρμοδιότητα, ταυτόχρονα

Δεν υπάρχει

Απαντώντας στις δηλώσεις του προέδρου του τοπικού συμβουλίου του χωριού Ηλία Παπαδόπουλου, η αντιδήμαρχος σημειώνει ότι το Κακό Λαγκάδι δεν είναι χαρακτηρισμένος βοσκότοπος και  δεν έχει υπογραφεί άδεια εγκατάστασης κτηνοτρόφου.

«Άδεια εγκατάστασης έχει δοθεί μόνο στην περιοχή του Τράχωνα. Αν κατέβει κανένας στο Κακό Λαγκάδι, θα κινήσουμε τις διαδικασίες αποβολής», υποστηρίζει.

Ταυτόχρονα όμως δηλώνει και αναρμόδια πλέον, αφού η διαχείριση των βοσκότοπων έχει μεταφερθεί από φέτος στην αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας.

Εκκρεμότητα

Ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Μάριος Γκολέμης απορεί και εξίσταται. Η υπηρεσία δεν έχει δώσει καμία άδεια, γιατί απλούστατα δεν έχει πάρει ακόμη την αρμοδιότητα.

«Υπάρχει εκκρεμότητα. Την 1η Αυγούστου 2015 μας ενημέρωσαν ότι από τις 10 του μήνα θα μας την ανέθεταν, αλλά ακόμη δεν μας έχει κοινοποιηθεί η απαραίτητη εφαρμοστική εγκύκλιος».  

Δηλαδή, κούρευε γίδια, μάζευε τρίχες που λέει ο λαός.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ