3.6.2014 15:42

Κουνουπομαχίες

ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΩΝ, ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΧΙΟ, ΑΚΑΛΥΠΤΗ ΑΚΟΜΗ Η ΒΟΡΕΙΑ ΛΟΓΩ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ

Μάχες με τα κουνούπια έχει δώσει στα βαλτωμένα νερά του όρμου του  Λιθίου, των Ολύμπων και των  Μεστών, το εργολαβικό συνεργείο Μυτιληναίου που έχει αναλάβει το έργο της απεντόμωσης των επικίνδυνων περιοχών της Χίου με τη μέθοδο των με ψεκασμών, με τη συνεργασία των δημοτικών υπηρεσιών Πρόνοιας και Διεύθυνσης Υγιεινής.

Περιοχές

Προς το παρόν, έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση στις δημοτικές ενότητες Χίου, Ομηρούπολης, Ιωνίας και Μαστιχοχωρίων αλλά η βόρεια Χίος είναι εντελώς ακάλυπτη. Για να δουλέψει και εκεί σωστά το συνεργείο πρέπει να ολοκληρωθούν οι βροχές που συνεχίζονται με ένταση, να καταγραφούν ολοκληρωμένα οι περιοχές όπου θα γίνουν οι σημαντικές συγκεντρώσεις και να γίνει ο κατάλληλος προγραμματισμός.

«Έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση των ψεκασμών και θα γίνουν ακόμη όσες απαιτούνται ανάλογα με τους πληθυσμούς, τα εδάφη και τις καιρικές συνθήκες. Τα σοβαρότερα προβλήματα έχουν εντοπισθεί κυρίως στο Λιθί, στη βόρεια Χίο περιμένουμε την ολοκλήρωση των βροχών για να επέμβουμε στοχευμένα», δηλώνει προϊστάμενη της διεύθυνσης Πρόνοιας Λίτσα Λύκου.

Χρονοδιάγραμμα

Οι ψεκασμοί άρχισαν στα μέσα του Απριλίου επαναλαμβάνονται κάθε 20 έως 25 ημέρες περίπου έως και θα ολοκληρωθούν στις 30 Σεπτεμβρίου.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ