7.9.2016 21:28

Κουνάνε μαντήλι στα Μεστά «Νήσος Σάμος» και «Εξπρές Πήγασος»

ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΜΕΙΩΜΕΝΗΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΥ

Την πρόωρη διακοπή των δρομολογίων του «Νήσος Σάμος» στη γραμμή Πειραιά- Μεστά- Μυτιλήνη αποφάσισε η πλοιοκτήτρια εταιρία Hellenic Seaways. Σύμφωνα με το σκεπτικό της εταιρίας η προσέγγιση στο λιμάνι των Μεστών κρίθηκε οικονομικά ζημιογόνα για την ίδια με αποτέλεσμα να αποφασίσει τη διακοπή του δρομολογίου από τις 12 Σεπτεμβρίου αντί τέλος του μήνα, όπως προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός.

Πηγές της εταιρίας διαρρέουν ότι η ανταπόκριση του επιβατικού κοινού ακόμα και σε περιόδους αιχμής δεν υπήρξε η αναμενόμενη με αποτέλεσμα η πληρότητα να είναι χαμηλή, ιδιαίτερα από τον 15Αυγουστο μέχρι σήμερα, αφού ακόμα και οι ίδιοι οι Χιώτες γύρισαν την πλάτη στη δυτική πύλη του νησιού.

Έτσι από 13/9 το πλοίο «Νήσος Σάμος» θα εκτελεί το δρομολόγιο Πειραιάς- Χίος- Μυτιλήνη  προς αντικατάσταση του πλοίου «Αριάδνη».  

Φεύγει και το «Εξπρές Πήγασος»

Να σημειωθεί ότι εκτός των άλλων από 12 Σεπτεμβρίου σταματάει την άφιξή του στα Μεστά και το πλοίο «Εξπρές Πήγασος» σε συνέχεια του δρομολογίου από Λαύριο προς Λήμνο και Καβάλα, αφού θα προσεγγίζει μέχρι τις 31/10 σε όλα τα υπόλοιπα λιμάνια εκτός των Μεστών. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ