22.8.2012 22:05

«Κόστισε ακριβά το πείσμα του γείτονα»

ΕΠΙΜΕΝΕΙ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: "ΘΑ ΕΙΧΕ ΣΩΘΕΙ Η ΧΙΟΣ ΕΑΝ ΔΕΧΟΤΑΝ ΤΗ ΒΟΗΘΕIΑ ΜΑΣ”

Τα δημοσιεύματα του τουρκικού διαδικτυακού πρακτορείου ειδήσεων haberler.com, περί αιτήματος αποστολής πυροσβεστικών δυνάμεων από τη γείτονα χώρα προκειμένου να συνδράμουν στην κατάσβεση του πύρινου μετώπου στη Χίο, διέψευσε κατηγορηματικά ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Κ. Γανιάρης, το όνομα του οποίου εμπλέκεται στο συγκεκριμένο δημοσίευμα.
Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων φιλοξενεί δηλώσεις του προέδρου του Επιμελητηρίου Σμύρνης Ekrem Demirtas, σύμφωνα με τις οποίες φαίνεται ο ίδιος να λέει ότι από την πρώτη ημέρα πυρκαγιάς επικοινώνησε με την περιφερειακή ενότητα Χίου και εξέφρασε την επιθυμία του να αποστείλει πυροσβεστική δύναμη στο νησί για να συνδράμει στο έργο της κατάσβεσης.
«Από την ημέρα που έκανα επίσημα το αίτημα, δεν μου απάντησε κανένας. Δεν κατανοώ το λόγο», σημειώνει σε δηλώσεις του στο haberler.com ο Ekrem Demirtas.
Μάλιστα στο άρθρο που τιτλοφορείται «Κόστισε ακριβά το πείσμα του γείτονα» ο συντάκτης σημειώνει ότι: "Oι Έλληνες δεν μας ζήτησαν βοήθεια για τη Χίο και κάηκε το νησί. Η απόσταση Τσεσμέ-Χίου είναι μόλις 8 μίλια. Το πλοίο φτάνει σε 45 λεπτά. Όταν η Χίος φλέγεται απένταντι στην Τουρκία σκεφτόμαστε πως μπορούμε να βοηθήσουμε. Όμως αποκαλύφθηκε πως παρόλο που το μεγάλο μέρος του νησιού έγινε στάχτες οι ελληνικές αρχές ούτε ζήτησαν βοήθεια από την Τουρκία αλλά ούτε την δέχθηκαν».
Άμεση ήταν η αντίδραση του Κ. Γανιάρη ο οποίος σε κατηγορηματικό τόνο διέψευσε τα τουρκικά δημοσιεύματα λέγοντας: «Ποτέ κανένας φορέας από την Τουρκία δεν ενόχλησε με οποιοδήποτε τρόπο ή την Π.Ε. Χίου ή την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Ούτε ζητήσαμε αλλά ούτε ποτέ ετέθη θέμα βοήθειας από τους Τούρκους» είπε ο ίδιος ενώ χαρακτήρισε τα δημοσιεύματα ως κατασκευασμένα και αναληθή. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ