12.12.2019 10:23

Κώστας Μούνδρος: "Η ιστορικότητα του Αίπους δεν μας αφήνει περιθώρια να μην αντιδράσουμε"

Την μαζική αντίδραση σε οποιαδήποτε απόπειρα εγκατάστασης νέας δομής στο Αίπος, αποτυπώνει μέσα από δημόσια παρέμβασή του ο Κώστας Μούνδρος, που μεταξύ άλλων σημειώνει:

Αγαπητοί συμπολίτες,
Επειδή τα γεγονότα τρέχουν και οι σχεδιασμοί είναι επί τάπητος και επειδή διακρίνω σιγή ιχθύος κύρια από θεσμικούς παράγοντες σε σχέση με τη δημιουργία κλειστού κέντρου 5000+ προσφύγων (ψυχών), η άποψη μου είναι ότι δε πρέπει να επιτρέψουμε τη δημιουργία ενός τέτοιου κλειστού κέντρου στην ευρύτερη περιοχή του Αίπους αλλά και γενικότερα σε ολόκληρη τη Χίο.
Θα πρέπει να αντιδράσουμε πολυεπίπεδα (συλλογικά, αγωνιστικά, νομικά κτλ.) επιχειρηματολογώντας για την επιβάρυνση που θα δεχτεί η ευρύτερη περιοχή αλλά και για την ακαταλληλότητα του κέντρου (υψόμετρο, χαμηλές θερμοκρασίες κτλ.).
Πέραν των άλλων η ιστορικότητα του χώρου, που αποτυπώθηκε πλήρως από την εξαιρετική διάλεξη του συμπατριώτη μας Γιώργου Χαλάτση προ ημερών, δε μας αφήνει περιθώρια στο να μην αντιδράσουμε κάθετα σε τέτοιας μορφής σχεδιασμούς.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ