14.12.2012 14:52

Κόντρα για το πετρέλαιο

ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ Δ.Σ. ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΤΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της χρονιάς θα μεταφερθεί τελικά η απόφαση για την επιχορήγηση των σχολείων από τον Δήμο σε ότι αφορά την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης αλλά και τα λειτουργικά τους έξοδα.
 
Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο Χίου παρουσία του προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Ν. Νύκτα και των διευθυντών των σχολείων της Χίου, ο πρώτος πρότεινε μέρος των εξόδων για προμήθεια πετρελαίου να τα καλύψουν τα ίδια τα σχολεία από την έκτακτη επιχορήγηση που έχουν πάρει και στη συνέχεια να προσθέσει και ο Δήμος Χίου.
 
«Συμφωνήσαμε το 80% να πηγαίνει στις σχολικές μονάδες και το 20% να μένει στη Δημοτική επιτροπή. Τώρα  ερχόμαστε και λέμε να μείνει το 80% στα σχολεία και ο Δήμος να δώσει και άλλα χρήματα. Προτείνω να κάνουμε υπομονή να έρθει και η 4η δόση της έκτακτης επιχορήγησης και εντοπίζοντας το πρόβλημα στο κάθε σχολείο να δώσουμε το αντίστοιχο ποσό. Είναι όμως σχολεία που έχουν 5.000 ευρώ και έχουν και πετρέλαιο από δωρεές. Δεν είναι δυνατόν να πάρουν τόσα χρήματα όσα ένα σχολείο που έχει πραγματικά ανάγκη», είπε ο κ. Νύχτας.
 
Η εισήγησή του πάντως δεν έγινε αποδεκτή με τον Γ. Αμπαζή να τονίζει ότι έχει συμφωνηθεί να μεταξύ των διευθυντών να μην κάνουν βήμα πίσω, ζητώντας από το Δημοτικό Συμβούλιο να κατανείμει το ποσό της έκτακτης επιχορήγησης ανάλογα με τις ανάγκες έτσι όπως καταγράφονται στη λίστα που έχουν επιδώσει στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας.
 
«Δεν έχετε καμία δουλειά ούτε στις δωρεές, ούτε στα αποθεματικά των ταμείων. Θα μας δώσετε αυτά τα οποία προβλέπονται ανάλογα με τις ανάγκες μας. Δεν θα κάνουμε πίσω ούτε βήμα», κατέληξε ο κ. Αμπαζής. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ