20.6.2013 11:00

Κονδύλια σε δήμους για τη συντήρηση σχολείων

Σε αγώνα δρόμου έχει αποδυθεί το υπουργείο Εσωτερικών για να προλάβει να «κλείσει» κάποιες από τις «τρύπες» που έχει ανοίξει στη λειτουργία των σχολείων η συνολική υποχρηματοδότησή τους. ΄Έτσι, ακολουθώντας την τακτική της έγκαιρης κατανομής των όποιων πενιχρών κονδυλίων σε λειτουργικές ανάγκες των σχολικών μονάδων,  στέλνει επικοινωνιακό μήνυμα περί κυβερνητικής «προνοητικότητας»…

Με απόφασή του ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης κατανέμει 20 εκατομμύρια ευρώ από τη ΣΑΤΑ (η επονομαζόμενη «Συλλογική Απόφαση Τοπικής Αυτοδιοίκησης» -εγγράφεται στον προϋπολογισμό δημόσιων επενδύσεων και διατίθεται για τη χρηματοδότηση επενδυτικών δραστηριοτήτων των Ο.Τ.Α.) για τη συντήρηση των σχολικών μονάδων και 5.061.040 ευρώ για την κάλυψη μισθωμάτων σχολικών μονάδων.

Επιπλέον, προβάλλοντας τις αποφάσεις για τον προγραμματισμό της νέας σχολικής περιόδου 2013-2014,  το Υπουργείο Εσωτερικών προχωρά στη καταβολή, κατά το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου,  20 εκατομμυρίων ευρώ για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολικών μονάδων (θέρμανση κλπ).
Παράλληλα, από την ηγεσία του υπουργείου επισημαίνεται ότι σε συνεργασία με τα υπουργεία Παιδείας, Οικονομικών και Ανάπτυξης, έχουν πραγματοποιηθεί οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε να ολοκληρωθούν έγκαιρα οι διαγωνισμοί σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας και να εκτελεστούν με πληρότητα οι μεταφορές των μαθητών από το Σεπτέμβριο και μετά.

Μάλιστα, το υπουργείο υπογραμμίζει ότι θα καταβάλλει επιπλέον 30 εκατομμύρια  ευρώ προς τους μεταφορείς που οφείλονται από το παρελθόν έτος.

«Η συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον ιδιαίτερα ευαίσθητο χώρο της Παιδείας είναι για εμάς πρώτος στόχος», τόνισε σε δήλωσή του ο κ. Στυλιανίδης.

Και συμπλήρωσε: «Γι' αυτό κάναμε ότι είναι δυνατό για να χρηματοδοτήσουμε εγκαίρως τη συντήρηση και τη θέρμανση των σχολείων ενόψει της επικείμενης σχολικής χρονιάς καθώς και να αποπληρώσουμε με συνέπεια τις οφειλές προς τους μεταφορείς μαθητών ώστε να ανταποκριθούν στην πρόσκληση συμμετοχής σε μια νέα διαγωνιστική διαδικασία που ξεκινά. Πολιτεία και Αυτοδιοίκηση, συντονισμένα και έγκαιρα, κάνουν φέτος ότι είναι δυνατό προκειμένου η επόμενη χρονιά να ξεκινήσει χωρίς προβλήματα προς όφελος των παιδιών μας».

πηγη:ΤΟ ΒΗΜΑ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ