9.10.2014 17:21

«Κομβική» συνεδρίαση

ΟΜΟΓΕΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΤΕΘΕΙ ΥΠΟΨΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Το γόρδιο δεσμό της αποκατάστασης του κυκλοφοριακού κόμβου στην είσοδο του «Σκυλίτσειου» θα κληθεί να λύσει το επόμενο διάστημα η Επιτροπή Κυκλοφορίας του Δήμου Χίου έχοντας εξετάσει προτάσεις που έχουν κατατεθεί από την Τεχνική Υπηρεσία αλλά και από μεμονωμένους πολίτες.

Η προβληματική κατάσταση και η επικινδυνότητα  οριοθέτησης και κατασκευής της εισόδου - εξόδου του «Σκυλίτσειου» διαπιστώθηκαν από τα πρώτα 24ωρα λειτουργίας της νέας πτέρυγας αλλά και στη συνέχεια, αφού τα τροχαία ατυχήματα, ευτυχώς όχι σοβαρά, τείνουν να γίνουν καθημερινό φαινόμενο.

Άπαντες αναγνωρίζουν το πρόβλημα, όμως το ζήτημα «έμπλεξε» ανάμεσα στις υπηρεσίες του «Σκυλίτσειου» και του Δήμου Χίου, με την Τεχνική Υπηρεσία να καταθέτει μελέτη τον περασμένο Ιούλιο σχετικά με το θέμα, την οποία όμως «έβαλε στον πάγο», με δεδομένη την εκδηλωμένη επιθυμία της Διοίκησης του «Σκυλίτσειου» για δημιουργία πάρκινγκ στο ιδιόκτητο οικόπεδο που διαθέτει, εκεί όπου μέχρι πρότινος λειτουργούσε η μάντρα των αδρανών υλικών.

Η μελέτη

Η μελέτη περιλάμβανε διεύρυνση της εξόδου στο θυρωρείο, με μικρή διαπλάτυνση των πεζοδρομίων και επιμήκυνση της νησίδας από το φαρμακείο Κασσαπάκη - Μπαλακίτση προς τους Μύλους, ώστε με τον τρόπο αυτό να αποφευχθούν τα ατυχήματα που ελλοχεύουν, κυρίως με όσους στρέφουν αριστερά, είτε οι προερχόμενοι από το Βροντάδο που θέλουν να μπουν στο Νοσοκομείο, είτε οι εξερχόμενοι από αυτό, που έχουν κατεύθυνση προς την πόλη.

Πρόταση Ζαχαριάδη

Στην παραπάνω πρόταση εκτιμάται και συνυπολογίζεται άλλη μια που κατέθεσε συμπατριώτης μας πολιτικός μηχανικός ο οποίος διαμένει στην Αυστρία. Ο Γ. Ζαχαριάδης κατέθεσε την πρόταση του στην Τεχνική Υπηρεσία και θα εξεταστεί συνολικά στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Κυκλοφορίας του Δήμου, μαζί με το αίτημα των οδηγών Ταξί για μεταφορά της πιάτσας που υπάρχει στο Νοσοκομείο.

« Και η πρόταση Ζαχαριάδη και συνολικά η πρόταση της Τεχνικής  Υπηρεσίας θα συζητηθούν και θα καλέσουμε όλους τους φορείς, το Νοσοκομείο, τον ΣΕΣΝΟΧ, τους επαγγελματίες ταξί, τα ΚΤΕΛ, να καταθέσουν τις απόψεις τους για να προχωρήσουμε στην εκτέλεση του έργου», δηλώνει ο αντιδήμαρχος Στρ. Γδύσης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ