21.1.2016 17:10

Κολονάκια σε όλα τα πεζοδρόμια βλέπει ο Στ. Τριανταφυλλίδης

40 ΚΛΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΜΕΡΑ ΜΟΙΡΑΣΕ Η ΤΡΟΧΑΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΑΛΛΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ... ΧΡΗΜΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ

Προτάσεις διασφάλισης της αυτονομίας και του σεβασμού των πεζοδρομίων από τους ιδιοκτήτες οχημάτων, καταρτίζει η Δημοτική Ενότητα Χίου. Με τη συνεργασία της Δημοτικής Επιτροπής Κυκλοφορίας και του Τμήματος Τροχαίας το μέλος του Τοπικού Συμβουλίου  Στέλιος Τριανταφυλλίδης δηλώνει στον «π» ότι κοινοποιείται στις υπηρεσίες βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο πλάνο αντιμετώπισης του σοβαρού προβλήματος.

Στα άμεσα μέτρα προτείνεται η εντατικοποίηση των τροχονομικών ελέγχων για ένα μήνα, με κύριο στόχο να συνειδητοποιήσουν το λάθος τους ή να αναγκαστούν να συμμορφωθούν οι αδιάφοροι ιδιοκτήτες.

Θα ακολουθήσει η εγκατάσταση απαγορευτικών κολονακίων σε όλους τους δρόμους που έχουν επεκταθεί τα πεζοδρόμια, αλλά και σε κομβικά σημεία κυκλοφορίας.

«Η εγκατάσταση θα καθυστερήσει μόνο στην οδό Μ. Λιβανού, γιατί το έργο δεν έχει παραληφθεί από το δήμο και δεν υπάρχει χρηματοδότηση. Για τους υπόλοιπους δρόμους οι προτάσεις προωθούνται ήδη στις αρμόδιες υπηρεσίες», διευκρινίζει.

Χώροι φόρτωσης

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο πρόβλημα της στάθμευσης στους χώρους φόρτωσης-εκφόρτωσης για την τροφοδοσία των επιχειρήσεων. Έχουν κατασκευασθεί ήδη 15 πινακίδες οι οποίες θα αντικαταστήσουν τις καταστραμμένες και θα συμπληρώσουν τις ελλείψεις σε όλα τα σημεία τροφοδοσίας».

Δυστυχώς

Απαντώντας στον Στ. Τριανταφυλλίδη, ο διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Γιάννης Αραμπατζής γνωστοποιεί ότι η υπηρεσία πραγματοποιεί καθημερινά εντατικούς ελέγχους, αλλά η κατάσταση δε βελτιώνεται.

Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι μόνο τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016, μέχρι το μεσημέρι, επιδόθηκαν περίπου 40 κλήσεις παράνομης στάθμευσης, δύο σε ράμπες ΑμεΑ, τέσσερις  σε θέσεις ΑμεΑ, δώδεκα  σε πεζοδρόμια και περίπου άλλες 20  για  άλλες παρατυπίες. «Δίνουμε προτεραιότητα σε δρόμους του κέντρου όπου κυκλοφορεί ο περισσότερος όγκος των οχημάτων, για να μην υπάρχει κυκλοφοριακή συμφόρηση», επισημαίνει επιγραμματικά.

Ο κ. Αραμπατζής επαναλαμβάνει ότι  το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπίζεται σοβαρά από όλους και καλεί τους πολίτες  και να συνεργάζονται συνειδητά με την Τροχαία.

«Σε κάθε περίπτωση που διαπιστώνετε παράνομα σταθμευμένο όχημα να καλείτε το 100» επισημαίνει. Από κει και πέρα... πρόστιμο. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ