17.3.2016 12:59

«Κολαστήριο ψυχών» περιφερειακά της πόλης καταγγέλλει ο Φιλοζωικός

Σε νέα καταγγελία κατά κτηνοτρόφου της Χίου προέβη ο Φιλοζωικός Σύλλογος του νησιού, κατηγορώντας τον ότι λειτουργεί φάρμα περιφερειακά της πόλης, συνεχίζοντας μάλιστα την ίδια τακτική με φάρμα που διατηρούσε στ’ Αρμόλια για την οποία είχε καταδικαστεί από τη δικαιοσύνη.

«Στον περιφερειακό της πόλης της Χίου, δεκάδες ζώα υποφέρουν από δίψα, ασιτία, ζέστη ή κρύο και βροχή. Τα περισσότερα είναι αλυσοδεμένα και βρίσκονται σε τόσο μικρά κλουβιά που δεν μπορούν ούτε να κινηθούν. Άλογα και γαϊδούρια δεμένα για μήνες κάτω από τον ήλιο ή την βροχή. Κότες και κουνέλια σε συρμάτινα κλουβιά χωρίς νερό και τροφή. Σκυλιά που ζευγαρώνουν και γεννούν ανεξέλεγκτα και ποιος ξέρει τι γίνονται μετά. Άγρια πουλιά τα οποία σε τακτά χρονικά διαστήματα κατάσχει η Διεύθυνση Δασών αλλά ανανεώνονται πάραυτα με θράσος από τον λαθροθήρα. Διακόσια περίπου αιγοπρόβατα εκ των οποίων μόνο 6 περίπου φέρουν ενώτια. Βοοειδή δεμένα με μισό μέτρο σκοινί καταδικασμένα σε μόνιμη ορθοστασία. Γουρούνια σε συνθήκες που θυμίζουν τους σκλάβους στα δουλεμπορικά πλοία.

Στην κτηνοτροφική μονάδα παρατηρείται πλήθος παραβάσεων σε διάφορους τομείς, από την κακοποίηση των ζώων έως την έλλειψη υγειονομικού ελέγχου. Ο δε κτηνοτρόφος έχει απασχολήσει πολλές φορές τις αρχές με παρατημένα ζώα που περιφέρονται ή νεκρά ζώα που αποτελούν κίνδυνο για την δημόσια υγεία. Αναρωτιόμαστε: τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα κρέατα από αυτά τα ζώα πωλούνται κάπου; Η μονάδα επιδοτείται και ελέγχεται από κάποιον; Τι πρέπει να κάνει πλέον για να του κατασχεθούν όλα τα ζώα και να μην του επιτραπεί να ξαναπάρει;», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Φιλοζωικός, συνοδεύοντας μάλιστα τις καταγγελίες από φωτογραφικό υλικό.   

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ