24.12.2012 15:38

Το «κόκκινο σκαθάρι» απειλεί το Δημοτικό Κήπο

ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΟΙ ΦΟΙΝΙΚΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΥ ΕΝΤΟΜΟΥ

 

Συναγερμός έχει σημάνει τα τελευταία 24ωρα στις υπηρεσίες του Δήμου Χίου, καθώς η εμφάνιση του «κόκκινου σκαθαριού», όπως είναι γνωστό, απειλεί να εξαφανίσει τους φοίνικες, σε πρώτη φάση της πόλης της Χίου.

Όπως έγινε γνωστό το πρωί του Σαββάτου, παρά τα μέτρα καραντίνας που είχαν εφαρμοσθεί κατά το παρελθόν, δεν απέτρεψαν την εμφάνιση του εντόμου και έτσι τα συνεργεία του Δήμου επρόκειτο  να κόψουν έναν φοίνικα στην περιοχή της κλινικής «Ελευθώ» ώστε να αποτραπεί η εξάπλωσή του.

 

«Κίνδυνος για το Δημοτικό Κήπο»

Με αυτή τη φράση ο Π. Στεφάνου έσπευσε να τονίσει τη σοβαρότητα της κατάστασης, αφού το συγκεκριμένο έντομο, αν δεν καταπολεμηθεί από την αρχή, μπορεί να εξαφανίσει τους φοίνικές μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

 

«Ο συγκεκριμένος φοίνικας ήταν πολύ παλιός. Τώρα αυτό που μας νοιάζει είναι να σώσουμε τα δέντρα του κήπου. Σε περίπτωση που δεν δράσουμε άμεσα, τότε είναι χαμένα από χέρι. Το έντομο μπαίνει στο δέντρο και το εξαφανίζει μέσα σε λίγες ημέρες. Από τον κορμό μέχρι τα φύλλα», ανέφερε, δίνοντας ως παράδειγμα τα όσα συνέβησαν το 2007 στον Εθνικό Κήπο της Αθήνας, όπου ιστορικά δέντρα κινδύνευσαν με εξαφάνιση.

 

Από σήμερα το πρωί πάντως ο Δήμος Χίου, σε συνεννόηση με Γεωπονικά Ινστιτούτα της Αθήνας, αναμένεται να λάβει οδηγίες για τη σωστή αντιμετώπιση του ζητήματος. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ