12.3.2015 11:32

Κοκκινίζει η γη από λαλάδες

ΦΩΤΟ: ΡΕΝΑ ΠΑΓΟΥΔΗ

Κάθε χρόνο τέτοιες ημέρες η γη κοκκινίζει και μπορεί κανείς να αντικρίσει ένα μοναδικό υπερθέαμα της φύσης που πραγματικά κόβει την λαλιά! Πρόκειται για τις ανθισμένες Λαλάδες που κατακλύζουν τις πλαγιές και τα χωράφια της κεντρικής και νότιας Χίου σχηματίζοντας ένα κατακόκκινο χαλί από άγριες τουλίπες! 

Οι πανέμορφες άγριες τουλίπες είναι αυτοφυείς και μαγεύουν ντόπιους και επισκέπτες με την ομορφιά τους, την πυκνότητα της βλάστησης και το έντονο χρώμα τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα συγκεκριμένα είδη τουλίπας μεγαλώνουν μόνο στη Χίο και αποτελούν τα έξι από τα έντεκα είδη τουλιπών παγκοσμίως.

Τα είδη της τουλίπας που συναντούμε στην Χίο είναι η Tulipa praecox, η Toulipa agenesis, η Tulipa clusiana και η Tulipa undulatifolia ωστόσο τα άνθη της τουλίπας δεν διατηρούνται πάνω από 7 με 10 μέρες. Ο καιρός διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο πότε θα αρχίσουν να ανθίζουν οι τουλίπες.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ