4.12.2012 10:52

«Κόκκινη» η Ιωνία

ΞΕΚΙΝΑ ΕΠΙΤΟΠΟΥ ΝΕΑ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΤΩΝ ΛΑΘΩΝ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ

Σαν ένα λιβάδι με παπαρούνες ήταν ο κτηματολογικός χάρτης του πρώην Δήμου Ιωνίας από τα κόκκινα σημάδια με τα λάθη που υπήρχαν σε αυτόν. Οι εκπρόσωποι της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. συναντήθηκαν την Παρασκευή με τον αντιπεριφερειάρχη και του εξέθεσαν την κατάσταση η οποία υπάρχει σε ότι αφορά την προσπάθεια διόρθωσης των λαθών στους κτηματολογικούς πίνακες.
Μετά τα αποτελέσματα τα οποία ήταν εντελώς αποθαρρυντικά κι αποδείκνυαν ότι η πρώτη καταγραφή ήταν εντελώς λανθασμένη η εταιρεία με δικά της έξοδα ξεκινά νέα μελέτη.
 

Επί τόπου
Η διόρθωση των λαθών θα ξεκινήσει άμεσα με επιτόπου. Οι της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε θα ειδοποιούν τον ιδιοκτήτη. Μαζί με αυτόν καθώς και με εκείνους των οποίων οι ιδιοκτησίες είναι παρακείμενες, θα πηγαίνουν επιτόπου και θα συμπληρώνουν- διορθώνουν το χάρτη.
 

Ξεπαγώνουν οι δικαιοπραξίες
Με την εξέλιξη αυτής της διαδικασίας θα ακολουθήσει και η έναρξη των δικαιοπραξιών, διαδικασία η οποία είχε «παγώσει» στην Ιωνία ακριβώς λόγω των λαθών στο κτηματολόγιο.
Έτσι σύμφωνα με τα πιο αισιόδοξα σενάρια οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να μεταβιβάζουν, να πωλούν, να κληροδοτούν κ.λπ. την ιδιοκτησία.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ