15.2.2016 18:00

Κοινωνικό σχολείο η Τροχαία Χίου

ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

Το Τμήμα Τροχαίας Χίου βραβεύτηκε πρόσφατα  από το Σύλλογο  Chiosrunning για την προσφορά του στην τοπική κοινωνία. Απόλυτα σωστή επιλογή, αφού ο Διοικητής  Γιάννης Αραμπατζής  και ο Υποδιοικητής Βίκτωρας Νταμπώσης δεν περιορίζονται στη διαχείριση των καθηκόντων τους. Έχουν ανοίξει τους ορίζοντες της υπηρεσίας η οποία παράγει και  κοινωνικό έργο, πλέον.

Πολλές φορές  έχουμε επισημάνει ότι η εύκολη λύση της  επίδοσης κλήσης  και της  καταδίκης για τροχονομικές  παραβάσεις  δεν αρκεί για την δημιουργία Κυκλοφοριακής Παιδείας . Οι επικεφαλείς του νευραλγικού τμήματος κατανόησαν ότι πρέπει να στοχεύσουν και να επενδύσουν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση  των μικρών παιδιών με παραβατική συμπεριφορά. Εντάχθηκαν σε ειδικό αναμορφωτικό μέτρο  και με τη συνεργασία των Επιμελητών Ανηλίκων  και του Πρωτοδικείου Χίου, εφαρμόζουν πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής για ανήλικα άτομα που έχουν καταδικαστεί για παραβάσεις του άρθρου 94 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Σεμινάρια

Για πρώτη φορά φέτος την Παρασκευή το απόγευμα οι συνεργαζόμενοι φορείς  κάλεσαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου 20 ανήλικα παιδιά και προσπάθησαν να τα ευαισθητοποιήσουν  και να τα ενημερώσουν  με ομιλίες,  προβολές σλάϊτς και βίντεο για τη σωστή οδήγηση και τις επιπτώσεις που έχουν οι παρανομίες στην κυκλοφοριακή  τους  ασφάλεια και στην οικιακή οικονομία.

Πρακτική άσκηση

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και πρακτική εξάσκηση  στον ειδικό Προσομοιωτή του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

«Τα παιδιά θα οδηγήσουν σε εικονικές  κυκλοφοριακές συνθήκες  μέθης, βροχής, ομίχλης και πολλές άλλες δύσκολες καταστάσεις για να συνειδητοποιήσουν ρεαλιστικά τις συνέπειες . Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε  συνειδητούς οδηγούς, αισιοδοξώ ότι η προσπάθεια θα αποδώσει σε σημαντικό ποσοστό», δηλώνει  στον «π» ο Υποδιοικητής Β. Νταμπώσης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ