16.8.2012 12:54

Κοινωνική πρόνοια χωρίς πλαφόν

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Tην άμεση αλλαγή του νόμου και την επιμήκυνση του χρόνου χορήγησης του επιδόματος ανεργίας, ζητά με επιστολή του προς τους υπουργούς Εργασίας και Ναυτιλίας, το Εργατικό Κέντρο Χίου.
«Με βάση το Ν3986/2011 άρθρο 39 του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, αλλάζουν δραματικά οι προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος ανεργίας. Σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου αυτού, κάθε άνεργος θα ελέγχεται σε βάθος τετραετίας για τα ημερομίσθια ανεργίας που έχει λάβει. Αν στις 01/01/2013 έχει συμπληρώσει 450 ημερομίσθια επιδοτούμενης ανεργίας και από 01/01/2014 400 ημερομίσθια, τότε αυτόματα σταματάει η χορήγηση του επιδόματος αυτού. Υπό κανονικές συνθήκες, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι του νησιού εργάζονται 3 με 5 μήνες το πολύ. Το ίδιο βέβαια συμβαίνει και σε μια σειρά άλλων επαγγελμάτων, όπως σερβιτόροι, οικοδόμοι, εποχιακοί δασοπυροσβέστες και τόσοι άλλοι εργαζόμενοι που πλήττονται από την ανεργία και θα έπρεπε να τους στηρίζουμε αντί να τους εγκαταλείπουμε στο περιθώριο της ζωής. Είναι εύκολα αντιληπτό ότι με λογικές πλαφόν στην κοινωνική πρόνοια, η κοινωνία δε θα μπορέσει να κρατηθεί όρθια. Είναι η ίδια φιλελεύθερη φιλοσοφία που υπαγορεύει και τη χορήγηση φαρμάκων μέχρι 1.500 ευρώ/ασφαλισμένο» αναφέρει στην επιστολή του το Εργατικό κέντρο.
.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ