29.1.2013 14:30

Κοινωνική ευαισθησία

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΛΙΒΑΔΙΩΝ ΚΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΡΕΣΤΩΝ ΒΟΗΘΟΥΝ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΗ

Η κοινωνική αλληλεγγύη σε όλο της το μεγαλείο… Με πρωτοβουλία του ιερέα της εκκλησίας του Χριστού Λιβαδίων π. Νίκου Μακρή και του νεοσύστατου συλλόγου των φίλων του Αγ. Γεωργίου Ρεστών οι ενορίτες των δύο περιοχών ενεργοποιήθηκαν και με πολλούς τρόπους κατάφεραν να μαζέψουν ένα σεβαστό χρηματικό ποσόν με το οποίο θα ενισχύσουν την οικογένεια του νεαρού καρκινοπαθή Ι.Κ., που πρέπει να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργείο, μεταμόσχευση και χημειοθεραπείες για την αντιμετώπιση της πάθησης του.

Μία από τις δράσεις ήταν και το τσάι που διοργάνωσαν το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στο ξενοδοχείο Ελληνικό κάστρο.

Η προσφορά των ενοριτών ήταν συγκινητική, οι νοικοκυρές ανέλαβαν και ετοίμασαν τα κεράσματα, οι άντρες βοήθησαν οργανωτικά, το ξενοδοχείο διέθεσε την αίθουσα και τους υπαλλήλους του δωρεάν και ο κόσμος με την μεγάλη και εγκάρδια συμμετοχή του βοήθησε να μαζευτεί ένα σημαντικό μέρος από το απαιτούμενο ποσόν.

Η αποστολή

 Η οικογένεια του ασθενούς υποδεχόταν τον κόσμο με ιδιαίτερη συγκίνηση, ενώ ο παπά Νίκος, ψυχή της πρωτοβουλίας, δηλώνει πάντα έτοιμος για κοινωνικές προσφορές τονίζοντας ότι αυτή είναι μια από τις κυριότερες αποστολές της εκκλησίας μας.

Την οικογένεια στηρίζει και ο σύλλογος καρκινοπαθών Χίου ΕλπίΖΩ με δωρεάν φιλοξενία στον ξενώνα του για όσο διάστημα χρειαστεί.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ