31.7.2013 17:26

Κοινωφελής εργασία αντίδοτο στην ανεργία

336 ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΙΟΥ

Να μειώσει λίγο το άνοιγμα στην ψαλίδα της ανεργίας έχει σκοπό το νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας της ΚΕΔΕ.  Στους Δήμους εγκρίθηκαν συνολικά 40.000 θέσεις εργασίας διαφόρων ειδικοτήτων, από τις οποίες αντιστοιχούν στον Δήμο Χίου 336. 

Στόχος του προγράμματος είναι η βελτίωση των προς τους πολίτες παρεχόμενων υπηρεσιών με ενίσχυση των κοινωνικών δομών σε ανθρώπινο δυναμικό και η αναβάθμιση των διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών των ΟΤΑ, αλλά και των πληροφοριακών συστημάτων και προγραμματισμού.

Σύμφωνα με σχετικό έγγραφο, που απέστειλε η ΚΕΔΕ στους Δήμους, η κατανομή ανά Περιφέρεια και Δήμο έγινε με κριτήρια πληθυσμιακά και ανεργίας, με ταυτόχρονη ενίσχυση των μικρότερων σε πληθυσμό Δήμων.
Οι προβλεπόμενες ειδικότητες αφορούν απόφοιτους Π.Ε. , Τ.Ε. , Δ.Ε. και ΙΕΚ κατεύθυνσης πληροφορικής, Π.Ε. και Τ.Ε. Διοικητικούς, Οικονομολόγους, Λογιστές, απόφοιτους Διοίκησης Επιχειρήσεων, Δ.Ε. Διοικητικούς και Υ.Ε. γενικών καθηκόντων. Επίσης Π.Ε. και Τ.Ε. Κοινωνικούς λειτουργούς, Κοινωνιολόγους, Βρεφοκόμους Ειδικής Αγωγής, Ψυχολόγους, Φυσικοθεραπευτές και Δ.Ε. Βοηθούς Βρεφοκόμους, Νοσηλευτές.

Ο Δήμος Χίου απέστειλε στη Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΕΔΕ) πίνακα με τις ειδικότητες που θα καλύψουν τις ανάγκες των υπηρεσιών και αναμένει την υπουργική απόφαση, η οποία θα καθορίσει τη διαδικασία, τα κριτήρια επιλογής αλλά και τον τρόπο πρόσληψης.

Η επιλογή των ειδικοτήτων καθώς και των θέσεων που θα απαιτηθεί να καλυφθούν, έγινε με βάση τις εκτιμήσεις των διευθυντών των υπηρεσιών. Ο δήμαρχος Χίου Π. Λαμπρινούδης εκτιμά πως η διαδικασία όλη από την υπογραφή της υπουργικής απόφασης μέχρι την προκήρυξη των θέσεων θα διαρκέσει ένα δίμηνο αλλά από εκεί κι ύστερα οι συγκεκριμένες θέσεις αναμένονται ως μάνα εξ ουρανού ειδικά για την κάλυψη κενών σε συγκεκριμένες ειδικότητες που οποιαδήποτε άλλη διαδικασία πρόσληψης θα ήταν χρονοβόρα και ίσως αναποτελεσματική. «Είναι ένα καινούργιο πρόγραμμα θα συμβάλλει στην καταπολέμηση της ανεργίας στον τόπο μας και παράλληλα θα δώσεις λύσεις σε τομείς νευραλγικούς όπως η καθαριότητα και οι κοινωνικές δομές» δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

 

Οι θέσεις είναι οι εξής:

Α/Α      Ειδικότητα       Αριθμός θέσεων

1          ΠΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ          10

2          ΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ           10

3          ΔΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ          10

4          ΙΕΚ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ          4

5          ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ      7

6          ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ      7

7          ΠΕ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ      7

8          ΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ       6

9          ΠΕ ΛΟΓΙΣΤΩΝ          4

10        ΤΕ ΛΟΓΙΣΤΩΝ           4

11        ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ   4

12        ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ 4

13        ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ      17

14        ΥΕ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ/ΣΤΡΙΩΝ              125

15        Υ.Ε.ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΗΠΩΝ        46

16        ΥΕ ΕΡΓΑΤΩΝ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ 30

17        ΠΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ        4

18        ΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ        3

19        ΠΕ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΙ           4

20        ΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΙ            4

21        ΠΕ ΒΡΕΦΟΚΟΜΟΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ      2

22        ΤΕ ΒΡΕΦΟΚΟΜΟΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ       4

23        ΠΕ ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ       4

24        ΤΕ ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ        3

25        ΠΕ ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ    3

26        ΤΕ ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ    2

27        ΔΕ ΒΟΗΘΟΙ ΒΡΕΦΟΚΟΜΟΙ           3

28        ΔΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ   5

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ