1.9.2022 18:04

Κοινό αγωνιστικό πλαίσιο δράσης για τη στελέχωση της υγείας στη Χίο

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΟΥΝΑΚΙΟΥ ΤΕΤΑΡΤΗ 7/9 ΣΤΙΣ 13:00.

 Όλοι εμείς που υπογράφουμε αυτό το ψήφισμα ανησυχούμε και διεκδικούμε την άμεση στελέχωση του ΕΚΑΒ της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Υγείας στο νησί.

Ύστερα από τη σύσκεψη φορέων στο νησί, προχωράμε σε ακόμα πιο δυναμικές κινητοποιήσεις για τη στελέχωση της υγείας στο νησί. Όχι άλλοι νεκροί συμπολίτες μας! Η πρόσφατη δυναμική κινητοποίηση στο Νοσοκομείο ήταν μια πρώτη απάντηση.

Πάνω από 50 χιλιάδες κάτοικοι του νησιού ζουν στην ανασφάλεια με σχεδόν ανύπαρκτα Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά και Αγροτικά Ιατρεία και με ένα ασθενοφόρο για επείγουσες καταστάσεις! 

Τέρμα στις ψεύτικες υποσχέσεις! Δεν έχουμε εμπιστοσύνη σε όσους διαχρονικά μας οδήγησαν ως εδώ γιατί λογαριάζουν την υγεία μας ως βάρος και περιττό κόστος και εμάς ως πελάτες. Έχουν όλοι τους κριθεί και κρίνονται μέχρι σήμερα στην πράξη ως κυβερνήσεις, αντιπολιτεύσεις ή τοπικοί παράγοντες στο Δήμο ή την Περιφέρεια. Ας μας αποδείξουν για πρώτη φορά το αντίθετο. 

Καμιά λύση δεν θα προκύψει αν εμείς μείνουμε θεατές. Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας και ενώνουμε τη φωνή και τη δύναμή μας - κλιμακώνουμε τον αγώνα μας. Καλούμε όλους τους φορείς του νησιού, τα Σωματεία σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, τους έμπορους και αυτοαπασχολούμενους, τοπικές κοινότητες και συλλόγους κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη να μη συμβιβαστεί με αυτή την κατάσταση! 

Όλοι και όλες, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Βουνακίου την Τετάρτη 7/9 στις 13:00. Προετοιμάζουμε δυνατά την ενημέρωση, συμμετοχή όλων στη διαμαρτυρία και

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

- Άμεση στελέχωση του ΕΚΑΒ με όλους τους απαραίτητους μόνιμους διορισμούς, με τον απαραίτητο αριθμό ασθενοφόρων, κατάλληλα εξοπλισμένων για όλο το νησί ώστε να λειτουργούν τουλάχιστον δύο ασθενοφόρα όλο το 24ωρο.

- Άμεση στελέχωση των Κέντρων Υγείας, Περιφερειακών και Αγροτικών ιατρείων με όλες τις αναγκαίες ειδικότητες και μέσα.

- Άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου Χίου με ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό και όλες τις απαραίτητες ειδικότητες (ογκολόγου, αιματολόγου, οδοντιάτρου ΑμεΑ). 

- Άμεση στελέχωση του ΕΦΚΑ Χίου με όλο το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. 

Όχι άλλα θύματα για την υγεία εμπόρευμα – Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους!

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΧΙΟΥ της ΑΔΕΔΥ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ, ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΟΥ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ