3.9.2012 10:59

Κοινή επιστολή Τεντόμα - Γιαννίρη για την επένδυση ΡΟΚΑ

 
Κύριε Πρόεδρε,
 
Επειδή έχει προ πολλού παρέλθει η καταληκτική ημερομηνία, μέχρι την οποία το περιφ. συμβούλιο θα έπρεπε να έχει γνωμοδοτήσει επί της ΜΠΕ της επένδυσης Iberdrola-Ρόκα, παρακαλούμε σε μια από τις συνεδριάσεις του περιφ. συμβουλίου, την προσεχή Τρίτη ή Τετάρτη, να τεθεί προ ημερήσιας διάταξης σαν θέμα η ΜΠΕ iberdrola-Ρόκα όπου:
 

  • Να υπάρξει πληροφόρηση από πλευράς του κ. Περιφερειάρχη ή του αρμόδιου θεματικού αντιπεριφερειάρχη για τις ενέργειες που έχει κάνει η περιφέρεια μέχρι σήμερα (αν και τι έγγραφα έστειλε στην ΕΥΠΕ, ποιά η άποψη της και τι προτίθεται να κάνει, υπό το φως και των εκτάκτων γεγονότων των τελευταίων ημερών με τη πυρκαγιά στη Χίο) .
  • Να ληφθεί απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου και να σταλεί έγγραφο στο ΥΠΕΚΑ (Ειδική Υπηρεσία Περιβάλλοντος-ΕΥΠΕ) όπου θα ζητείται από το Υπουργείο να μην προχωρήσει στην έγκριση της ΜΠΕ,  πριν λάβει τη γνωμοδότηση της Περιφέρειας και
  • Επειδή είναι αδιανόητο για ένα τόσο σοβαρό θέμα να μη γνωμοδοτήσει η Περιφέρεια, ώστε, εκτός των άλλων, να αναλάβει κάθε περιφερειακός σύμβουλος τις ευθύνες που του αναλογούν, να στείλετε από τώρα σε όλους τους περιφερειακούς συμβούλους το σχετικό υλικό, που ήδη είναι στα χέρια σας, (εισήγηση Δ/νσης Περιβάλλοντος, ενστάσεις φορέων κλπ), ώστε να υπάρξει ο απαραίτητος χρόνος μελέτης τους, μέχρι την ημερομηνία που θα ορίσετε για συνεδρίαση επί του θέματος.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ