12.6.2012 18:13

Κοινή επιστολή αντιπεριφερειάρχη - δημάρχου Χίου για τις ελλείψεις φαρμάκων

 
Με αφορμή τη δραματική κατάσταση που βιώνουν χρόνια και βαρέως πάσχοντες συμπολίτες μας (καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς, καρδιοπαθείς, μεταμοσχευμένοι, ψυχικά πάσχοντες), εξαιτίας της έλλειψης απολύτως απαραίτητων φαρμάκων και υγειονομικού υλικού, κάνουμε έκκληση σε κάθε υπεύθυνο για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος και τον εφοδιασμό του Νοσοκομείου και του Φαρμακείου ΕΟΠΥΥ  του ακριτικού νησιού μας.  Ειδικά για τους νεφροπαθείς συμπολίτες μας, και άλλες κατηγορίες, η ανάγκη αντιμετώπισης του θέματος είναι πλέον κατεπείγουσα.
Δυστυχώς παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις και επιστολές  μας, και την κινητοποίηση των ίδιων των ασθενών το πρόβλημα δεν έχει λυθεί, με αποτέλεσμα να εγκυμονούνται σοβαροί κίνδυνοι για την ίδια τη ζωή τους.
Μας είναι αδιανόητο να πιστέψουμε ότι στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, 100 χρόνια μετά την ενσωμάτωση των νησιών μας στον εθνικό κορμό η Πολιτεία δεν είναι σε θέση να προστατεύσει το ύψιστο αγαθό που είναι η ανθρώπινη ζωή.
Παρακαλούμε για την άμεση ανταπόκρισή σας στο αίτημά μας που έχει πλέον επείγοντα χαρακτήρα. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ