21.12.2012 8:53

Κοιμούνται στο πάτωμα εναλλάξ! (ΒΙΝΤΕΟ)

«ΔΕΝ ΧΩΡΑΜΕ ΑΛΛΟΙ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΕΜΑΤΟΙ» ΛΕΝΕ ΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΧΙΟΥ

 

Τις απαράδεκτες συνθήκες κάτω από τις οποίες είναι αναγκασμένοι να εκτίουν την ποινή φυλάκισής τους οι κρατούμενοι στις Δικαστικές Φυλακές του νησιού, επανάφερε στο προσκήνιο η ανοιχτή επιστολή των Αστυνομικών Υπαλλήλων, στην οποία τονίζουν ότι τα κρατητήρια της Α.Δ. Χίου έχουν γεμίσει από ποινικούς κρατούμενους εξαιτίας του γεγονότος ότι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι αρνούνται να παραλάβουν επιπλέον κόσμο.

 

«Δώστε άμεση λύση»

Στην επιστολή τους προς την Α.Δ. Χίου, οι Αστυνομικοί μεταξύ άλλων αναφέρουν:

«Από τις 21 Νοεμβρίου κρατούνται στα κρατητήρια  του Α.Τ. Χίου 20 ποινικοί κρατούμενοι λόγω άρνησης παραλαβής από το Σωφρονιστικό Κατάστημα Κράτησης Χίου.

Αυτή η κατάσταση εγκυμονεί κινδύνους πιθανής απόδρασης ή εξέγερσης με τελικό ζημιωμένο αποδέκτη τον Αστυνομικό και τη χιακή κοινωνία».

Στην παρέμβαση της πολιτείας εναπόθεσε τις ελπίδες του για επίλυση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί ο Αστυνομικό Διευθυντής Χίου Κ. Λαγός, υπογραμμίζοντας ότι εκτός των άλλων οι συνθήκες υγιεινής δεν τηρούνται όπως θα έπρεπε.

 

«Δεν αντέχουμε άλλο»

Για εξοντωτικές συνθήκες που υποτιμούν την ανθρώπινη ύπαρξη, έκανε λόγο σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον «π» ο εκπρόσωπος των κρατουμένων στις Φυλακές Χίου Σ. Μαυρέλης, τονίζοντας ότι το πρόβλημα ξεκινάει από τη δικαιοσύνη.

«Είναι υπόσχεση χρόνων ότι θα αλλάξει η κατάσταση αλλά η πολιτεία συνεχίζει ακάθεκτη στον ίδιο λανθασμένο δρόμο. Γεμίζει τις φυλακές με ανθρώπους που χρωστάνε στο δημόσιο, επιβάλλουν εξοντοτικές ποινές, συνεχίζουν το παραμύθι της προφυλάκισης που φθάνει τους 18 μήνες και γενικότερα φυλακίζουν αδιακρίτως».

Σε ότι αφορά στις συνθήκες διαβίωσης στις Φυλακές του νησιού ο κ. Μαυρέλης προσέθεσε: «Κοιμόμαστε εναλλάξ στο πάτωμα και υπάρχουν και περίοδοι που τη βγάζουμε στους διαδρόμους. Επιπλέον δεν έχουμε θέρμανση και ζεστό νερό. Τα παράθυρα σε όλους τους θαλάμους είναι σπασμένα και μπαίνει κρύο. Το γεύμα μας, έχει περικοπεί στα απολύτως απαραίτητα. Ας καταλάβουν ότι είμαστε άνθρωποι. Δεν γίνεται με αυτές τις συνθήκες να έρθουν να μας φορτώσουν και άλλους. Ήδη σε θάλαμο 10 ατόμων κοιμόμαστε 22».

 

«Μυρίζει μπαρούτι»

Με αυτή τη φράση ο εκπρόσωπος των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Δ. Νύκτας, τόνισε την αναγκαιότητα λήψης μέτρων εκ μέρους της πολιτείας ώστε να αποσυμφορηθούν οι φυλακές.

«Είναι ένα πάγιο αίτημα όλων μας, οι καλύτερες συνθήκες. Αν δεν το κάνουν τώρα θα υπάρξει πρόβλημα στη συνέχεια. Πόσο να αντέξει ένας άνθρωπος να ζει έτσι μέσα σε ένα κελί. Ας το κατανοήσουν, ας λάβουν μέτρα και εμείς θα είμαστε δίπλα τους. Μέχρι τότε δεν μπορούμε να παραλάβουμε κανέναν». 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ