8.9.2012 15:00

Κλειστά τη Δευτέρα τα Πανεπιστήμια

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

 
Μήνας αναταραχών κι εξελίξεων αναμένεται να είναι ο Σεπτέμβρης για την Πανεπιστημιακή κοινότητα. Προς απεργιακές κινητοποιήσεις από την ερχόμενη εβδομάδα κατευθύνονται και οι πανεπιστημιακοί. Στη συνεδρίαση της ΠΟΣΔΕΠ κατέθεσαν πρόταση για μία πρώτη 24ωρη απεργία την ερχόμενη Δευτέρα εν μέσω εξεταστικής περιόδου, λέγοντας ένα βροντερό όχι στην περαιτέρω απαξίωση του δημοσίου πανεπιστημίου, στα κυβερνητικά μέτρα λιτότητας και την μείωση των μισθών τους.
Η γενική γραμματέας της Ομοσπονδίας των Καθηγητών Πανεπιστημίου (ΠΟΣΔΕΠ) Ευγενία Μπουρνόβα, με δήλωσή της στο ΑΜΠΕ τονίζει ότι οι πανεπιστημιακοί συμφωνούν με την ανάγκη δίκαιης κατανομής των βαρών και πάταξης της φοροδιαφυγής με όλα τα μέσα. Συγχρόνως τονίζει ότι «το βάρος της κυβέρνησης πρέπει να δοθεί στην πάταξη της φοροδιαφυγής και όχι στις οριζόντιες περικοπές: η συμμετοχή στην προσπάθεια οικονομικής επιβίωσης της χώρας πρέπει να είναι ανάλογη με το ύψος των αποδοχών του κάθε εργαζόμενου και την περιουσιακή του κατάσταση ώστε να μην θίγεται πια το αίσθημα του δικαίου».
Εγγραφές
Την ίδια ώρα, οι εγγραφές των πρωτοετών έχουν ξεκινήσει και θα ολοκληρωθούν στις 28 Σεπτεμβρίου σε όλα τα τμήματα ου Πανεπιστημίου Αιγαίου με αυξημένο των αριθμό των πρωτοετών στα τμήματα της Χίου.
Θερινά σχολεία
Παράλληλα συνεχίζονται και τα θερινά σχολεία που διεξάγονται κυρίως μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων και χρηματοδοτήσεων κάτω από την ομπρέλα του Πανεπιστημίου Αιγαίου με στόχο και την προσέγγιση Πανεπιστημίου και τοπικής κοινωνίας. Στο νησί μας αυτή την περίοδο θα διεξαχθούν τρία θερινά σχολεία.
Το πρώτο  έχει θέμα: «Θαλάσσιος Τουρισμός και Ανάπτυξη Νησιωτικών Προορισμών»                                       οργανώνεται από το Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών από 13-16 Σεπτεμβρίου. Πληροφορίες:http://maritimetourism2012.pns.aegean.gr
Το δεύτερο απευθύνεται σε «Στελέχη Επιχειρήσεων – Επιχειρηματίες» με τίτλο: «Κατανοώντας τις Πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Διεύρυνση και Εξωτερικές Σχέσεις» και θα πραγματοποιηθεί στις 14 Σεπτεμβρίου από 15:00-20:00,
Το τρίτο σεμινάριο απευθύνεται σε «Στελέχη Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης» με τίτλο: «Προώθηση πολιτικών κοινωνικής καινοτομίας με την αξιοποίηση του ενεργού κοινωνικού κεφαλαίου σε τοπικό επίπεδο» και θα πραγματοποιηθεί στις 17 Σεπτεμβρίου από τις 15:00-20:00.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ