29.6.2016 16:51

Κλείσιμο της Σούδας μόνο σε περίπτωση που λειτουργήσει ο Χ.Α.Δ.Α.

Κατηγορηματικός ως προς το αίτημα των κατοίκων της Σούδας και του Κάστρου για κλείσιμο του καταυλισμού προσφύγων, εμφανίζεται με δηλώσεις του στον «π» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γ. Καραμανής, λέγοντας ότι η μεταφορά προσφύγων και μεταναστών εκτός πόλης θα επιτευχθεί μόνο στην περίπτωση που δημιουργηθεί νέος καταυλισμός στον πρώην σκουπιδότοπο.

Όπως σημείωσε ο κ. Καραμανής, με δεδομένη την ανυπαρξία χώρου, η διακοπή λειτουργίας της Σούδας είναι ανέφικτη καθώς δεν υπάρχει άλλο διαθέσιμο σημείο για την εγκατάσταση των προσφύγων.

«Καλώς ή κακώς αυτή τη στιγμή η μόνη δομή που έχουμε είναι η Σούδα. Αν δεν υπάρξει θετική εξέλιξη σε ότι αφορά στον ΧΑΔΑ τότε η μεταφορά αυτών των ατόμων δεν είναι εφικτή. Αναμένουμε από οποιονδήποτε άλλο να μας δώσει μία άλλη εναλλακτική πρόταση πέρα του ΧΑΔΑ, το έχουμε ζητήσει επανειλημμένα αλλά δυστυχώς κανένας δεν έχει απαντήσει. Οι κάτοικοι ζητάνε χρονοδιάγραμμα απομάκρυνσης, αυτό θα είναι εφικτό μόνο εάν υπάρξει άλλος εύκαιρος χώρος για τη μετεγκατάσταση του καταυλισμού», εξήγησε ο ίδιος.

«Όλα νόμιμα»

Απαντώντας στην έγγραφη καταγγελία των κατοίκων που απέστειλαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος διαβεβαίωσε ότι η μέχρι στιγμής λειτουργία της Σούδας ήταν καθ όλα νόμιμη.

«Πρώτα πήραμε τις προβλεπόμενες άδειες και μετά μπήκαμε στον καταυλισμό. Υπάρχουν ορισμένα προβλήματα αδειοδοτήσεων μετά την πυρκαγιά καθώς η τοποθέτηση κοντέινερ εκτός καταυλισμού και οι ανακατατάξεις που έγιναν έπρεπε να πάρουν άδειες. Αυτές τις άδειες θα τις έχουμε σε λίγο καιρό», είπε ο ίδιος κάνοντας λόγο για γραφειοκρατικά τερτίπια αναφερόμενος στην έγγραφη καταγγελία των κατοίκων. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ