7.7.2012 12:25

Κλείνουν την πόρτα σε 100 παιδιά

ΟΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

 
Μάχη για να εξασφαλίσουν μια θέση στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς θα δώσουν φέτος δεκάδες συμπολίτες μας. 400 αιτήσεις υποβλήθηκαν  στο Νομικό πρόσωπο του δήμου από δικαιούχες οικογένειες  για φιλοξενία των παιδιών τους στους 8 δημοτικούς παιδικοί και βρεφονηπιακούς  σταθμούς, από τις οποίες θα γίνει επιλογή μόλις 290.
Σύμφωνα με το Μ. Γιαννάρα, λόγω των οργανικών ελλείψεων που υπάρχουν και αυξάνονται, δεν θα μπορέσουν να εξυπηρετήσουν περισσότερα από 290 ή 300 παιδιά. Αν δεν εγκριθούν νέες θέσεις εργασίας μόνιμου ή εποχικού προσωπικού  το Νομικό Πρόσωπο του δήμου στην καλύτερη περίπτωση θα αναγκαστεί να απορρίψει τις αιτήσεις 100 έως 110 οικογενειών τουλάχιστον, σε μια δύσκολή συγκυρία για την κάθε  οικογένεια. Αυτό θα δημιουργήσει τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα, αφού όπως είναι γνωστό οι γονείς δε μπορούν να προγραμματίσουν τις εργασιακές και οικονομικές τους υποχρεώσεις, με κίνδυνο να μην ξέρουν που να πάνε τα παιδιά τους από το Σεπτέμβριο.
Θα προσπαθήσω
«Η ζήτηση για τους βρεφονηπιακούς ήταν πολύ αυξημένη από πέρσι, για να καλύψουμε τις ανάγκες των οικογενειών θα έπρεπε να δημιουργήσουμε ακόμη ένα τμήμα, αλλά αυτό είναι αδύνατο», διευκρινίζει ο Μ. Γιαννάρας                                      
«Θα προσπαθήσω να βρω τρόπους να διατηρηθεί τουλάχιστον αριθμητικά το επίπεδο του περσινού δυναμικού των σταθμών, για να λειτουργήσουμε σωστά. Αν δεν τα καταφέρουμε, δυστυχώς θα βρεθούμε σε πάρα πολύ δύσκολη θέση και θα πρέπει να πάρουμε οδυνηρές αποφάσεις. Θέλω να ελπίζω ότι δεν θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο και θα καταφέρουμε έστω και οριακά να λειτουργήσουμε τουλάχιστον τα περσινά τμήματα».                                                                   

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ