29.8.2012 11:08

Κλείνουν μέσα σε ένα μήνα τα Οθωμανικά λουτρά

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑΣ ΣΤΟΝ «ΠΟΛΙΤΗ»

 
 
"Κατά τη διάρκεια του περιπάτου μας στο κάστρο της Χίου, διαπιστώσαμε πως έχουν αναστυλωθεί και λειτουργούν ως μουσειακός χώρος τα τούρκικα λουτρά.
Μπαίνοντας μέσα η έκπληξή μας ήταν μεγάλη! Η δουλειά που έχει γίνει είναι άψογη και η συντήρηση του χώρου δεν θυμίζει σε τίποτα αρχαιολογικό εύρημα.
Θα έλεγα πως είναι σαν καινούριο χαμάμ.
Έπειτα από μία μικρή ξενάγηση, συζητήσαμε με την ξεναγό και μας ενημέρωσε πως το μουσείο άνοιξε 1η Αυγούστου, θα κλείσει 31 Αυγούστου και πως ειδικά τις πρώτες μέρες τα πρωινά έκοβε πάνω από 120 εισόδους!
Γκρουπ με τουρίστες αλλά και μεμονωμένα άτομα επισκέπτονται συνεχώς το χώρο.
Το τραγικό της υπόθεσης… το μουσείο κλείνει 31 Αυγούστου γιατί δεν μπορούν να το συντηρούν, αλλά η είσοδος στο κοινό είναι ελεύθερη!!!
Δεν θα μπορούσε να υπάρξει ένα συμβολικό ποσό εισόδου, έστω και 2Ε,ώστε να βγαίνουν τα έξοδα ενός φύλακα και να παραμένει ανοιχτό τους περισσότερους μήνες;
Επίσης αν γίνει μία ενημέρωση για τη λειτουργία του, θα μπορούν να προγραμματίσουν και να σχολεία εκπαιδευτικές εκδρομές.
Γιατί πάντα όσα έχουμε δεν τα εκμεταλλευόμαστε σωστά;;;"
Π.Κ. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ